Președinte PMP: „PSD și PNL pulverizează mediul de afaceri!”

Lucian Voina președintele PMP Caraș-Severin
banner publicitar

Președintele PMP Caraș-Severin sare la gâtul partidelor de guvernare. PNL și PSD sunt acuzate că lovesc cu toată forța în mediul de afaceri.

„Guvernul PSD – PNL loveşte cu toată forţa în mediul de afaceri, cu precădere în IMM şi persoanele fizice autorizate şi îi obligă pe români să vină cu bani de acasă pentru a acoperi gaura din buget.”, spune Lucian Voina. Acesta acuză partidele de guvernare că au măsuri superficiale de reducere a cheltuielilor statului, iar guvernul prezentat ca fiind cea mai bună opţiune pentru stabilitatea ţării nenoroceşte afaceriştii pentru a-şi putea menţine la acelaşi nivel gradul de risipă din banii publici. Mai mult, loveşte şi în români, pentru că taxe mai mari înseamnă preţuri mai mari, așa că orice măsură de majorare a taxelor şi impozitelor pentru mediul de afaceri se traduce prin scăderea puterii de cumpărare a românilor.

„Reforma sistemului bugetar prezentată astăzi de către premierul Marcel Ciolacu este o formă de ipocrizie şi dublă măsură practicată de cei care au fost cel mai mult timp la putere din ’89 în prezent. Sporurile ridicole, angajările deşănţate, salariile nesimţite şi înfiinţarea de instituţii şi agenţii care nu au un scop precis în afară de îndestularea clientelei de partid poartă semnătura PSD şi PNL. Iar faptul că suntem într-o perioadă în care România a trecut de la fapte la vorbe se vede în faptul că, în timp ce pregăteau majorarea impozitelor şi taxelor pentru mediul privat, PSD şi PNL au continuat să cheltuie fără măsură. De la începutul anului până în prezent, cheltuielile statutului au crescut cu 17% comparativ cu anul trecut.”, atrage atenția liderul PMP.

Lucian Voina susține aceeași idee pe care PMP a mai repetat-o în ultima perioadă: în perioadă de criză, taxele şi impozitele trebuie scăzute. „Ceea ce fac acum PSD și PNL are potențialul de a duce România în recesiune.”, mai spune președintele PMP Caraș-Severin.