Dunca și Hurduzeu se fac praf unul pe altul! „Se încearcă printr-o prostie acoperirea altor prostii!”

hurduzeu silviu presedinte psd caras severin
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Acuzat de Romeo Dunca la fiecare ieșire publică a acestuia că i-a lăsat o mulțime de probleme pe cap, aproape fără de rezolvare, deputatul PSD îi cere să nu se mai vaite și să nu mai încerce să-și ascundă neputința și nepriceperea!

Silviu Hurduzeu a replicat tăios după ce s-a văzut din nou ținta atacurilor lui Romeo Dunca. „Unii lucrează în timpul zilei, alții în timpul nopții. Postările sale kilometrice dovedesc până la urmă neputința actualului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, care după aproape trei ani de mandat nu a reușit nici să inițieze vreun proiect nou și să-l înceapă, nici să ducă la finalizare proiectele moștenite. Se plânge că la fiecare proiect moștenit a descoperit câte o problemă. Păi tocmai ăsta este rolul președintelui Consiliului Județean, să rezolve problemele acolo sunt! La orice proiect, oriunde ar întreba, în timpul execuției sau proiectării, apar probleme, nu poți anticipa toate lucrurile. Și eu am preluat Consiliul Județean cu o mulțime de probleme, cu conturile blocate, dar nu m-am plâns, eu am încercat să lucrez ziua, nu noaptea și să fiu eficient. Am deblocat și conturile, iar Centrul de Management Integrat al Deșeurilor este funcțional, deși eram acuzat în campania electorală că l-am deschis doar pentru câteva luni. Rolul unui conducător este de a rezolva probleme. Dacă mai are timp după ce rezolvă problemele, poate posta și pe Facebook, dar ordinea firească e alta. Actualul președintele postează pe Facebook, dar nu rezolvă problemele, drept dovadă proiectele întârziate, blocate sau la care chiar s-a renunțat. Evident că e în detrimentul cetățenilor județului Caraș-Severin!”, a comentat parlamentarul social-democrat.

Insistența lui Romeo Dunca de a trece prin Consiliul Județean proiectul privind înființarea unei societăți comerciale care să presteze anumite lucrări pe drumurile județene și să opereze bacul de trecere a Dunării de la Moldova Nouă e justificată doar de acoperirea unor greșeli pe care le-ar fi făcut acesta la început de mandat, atrage atenția Hurduzeu. „Vedem cum continuă ședințele de Consiliu Județean cu aceleași două teme principale, înființarea unei societăți comerciale și împărțirea banilor pe niște drumuri care, din punctul nostru de vedere, sunt mai puțin importante decât altele. Se încearcă printr-o prostie acoperirea altor prostii făcute în acești doi ani și jumătate. Prima mare prostie a fost că aproape a desființat Direcția de Drumuri Județene. Au fost dați afară mulți dintre salariați, ceea ce a făcut ca, la sfârșitul anului 2021, o parte din banii primiți de la guvern pentru drumuri să se întoarcă înapoi pentru că nu a fost capabil să-i cheltuie. E un fapt recunoscut de actualul președinte al Consiliului Județean că au dat banii înapoi. Au încercat să acopere acea prostie. Era evident că nu putea angaja alți oameni la Direcția de Drumuri Județene pentru că erau în proces cu cei pe care îi dăduseră afară.”, a afirmat președintele PSD Caraș-Severin.

O altă eroare în managementul lui Romeo Dunca la Consiliul Județean Caraș-Severin, spune Hurduzeu, e legată de Aquacaraș. Asta în condițiile în care a fost avertizat că se fac activități în afara cadrului legislativ. „A cedat o parte din lucrări către Aquacaraș, care, așa cum am spus și atunci prin consilierii noștri județeni, nu avea dreptul de a face astfel de lucrări de toaletare de drumuri, de deszăpezire. Mai mult decât atât, societatea Aquacaraș a cumpărat și utilaje pentru deszăpezire. Controlul făcut de instituțiile statului la societatea de apă și canal a confirmat că se făceau toaletări de drumuri și că se opera bacul nelegal. Au fost interzise aceste activități care nu erau conforme cu obiectivul de activitate al societății. Asta a fost a doua prostie! Acum, Aquacaraș are interzis să facă toaletări de drumuri, deszăpeziri și să opereze bacul, dar a rămas cu utilajele cumpărate. Aceasta e miza acestei societăți, de asta se urmărește cu orice scop înființarea ei și de asta Romeo Dunca sacrifică orice pentru a prelua de la Aquacaraș acele utilaje!”, a adăugat Silviu Hurduzeu.

Reacția liderului PSD a venit după ce Romeo Dunca se dezlănțuise iar, în stilu-i deja caracteristic, pe pagina sa de de Facebook: „Nu există proiect început sau derulat pe vremea fostei conduceri care să nu fi avut probleme. Proiectul UPU, început în mandatul trecut, a fost plin de probleme. Tergiversat din calcule greșite ori soluții ce nu cuprindeau rezolvare la toate problemele inițiale și după ce a fost suplimentat la bani cu 48% din prețul inițial (atât de bine au fost făcute calculele inițiale) în final va fi dat în folosință. Lucrările sunt gata. DJ 608 Rusca Teregova – Plugova a fost licitat în mandatul trecut. Dar atât. Proiect prost executat și multe lucruri ascunse pe care le-am descoperit noi atunci când am ajuns la ele. 20 de dispoziții de șantier pentru a corecta pe loc lipsurile acestuia și în final revizuire de proiect. Mulți km de rigole care trebuiau realizate în documentație, deși în realitate existau în teren . Zeci de tuburi pentru scurgerea apei care trebuiau executate și banii cheltuiți, deși cele existente în teren erau mai bune și mai bine dimensionate decât cele pentru care urma a se cheltui bani. Expertize pentru punerea în siguranță a drumului care iată că azi nu se pot pune în practică deoarece soluțiile date au fost complet greșite sau neadaptate realității din teren. Doar diferența între soluția de consolidare a versanților și punerea în siguranță a drumului DJ 608 înseamnă un cost suplimentar pretins de constructor de 13.000.000 lei. Adica o singură greșeală de apreciere a realității din teren și a soluției de proiectare costă 18% din suma totală alocată întregului drum. Efortul făcut de actuala administrație a fost mare și constant, iar în final vom duce și această lucrare la capăt depășind toate dificultățile.

DJ 571 Ciuchici – Moldova Nouă. A fost trecut pe listă de cei din trecut. Dar atât. În rest, alocarea de bani pentru proiectare (2,5 mil lei) ,toate licitațiile făcute și întregul stres cu elaborarea DALI ne aparțin. Inclusiv semnarea contractului pentru acesta și pentru proiectare. Estimăm că până la final de septembrie vom scoate la licitație și execuția efectivă a drumului pe toată lungimea de 47 km a acestuia la un cost finanțat pe bani europeni de peste 50 milioane euro.

Reamintesc o altă idioțenie făcută în mandatul trecut de aceeași echipă legată de drumul de pe Valea Almăjului ce trece prin Bănia și Prigor. Deși contractul de execuție a fost semnat prin 2019 și banii sunt în cont, proiectarea realizată probabil din birou a făcut ca terenurile pe care figura drumul să nu corespundă cu situația din teren. Din acest motiv autorizația de construire a fost anulată de ISC și a trebuit să o luăm de la început. Vom avea o altă AC până la final de septembrie și pe acest drum.”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/