„Infinita ipocrizie a politicienilor nu contenește a uimi”, cu această propoziție își începe magistratul postarea de pe pagina sa de Facebook, după care continuă ideea de la care a plecat: „După ce au fost rezolvate toate problemele țărișoarei, am învins virusul în luptă dreaptă și suntem pe cale să salvăm și alte planete, urmează cea mai importantă problemă: justiția”.
Adriana Stoicescu face o radiografie a trecutului și prezentului politicii de sorginte dâmbovițeană, afirmând că în cei 30 de ani de democrație scopul urmărit de politicieni a fost unul singur, acela de a controla justiția.
„Într-o bătaie de joc nesfârșită, absolut toate partidele ce s-au perindat pe la guvernare au avut drept țel măreț modificarea legilor justiției. În fapt, singurul scop al politicienilor, uniți în cuget și în simțiri, pare a fi acela de a duce puterea judecătorească înapoi în timp. Umilită, călcată în picioare, nebăgată în seamă. Și mai ales, docilă.
Numirea politică a procurorilor de rang înalt nu le este suficientă. Trebuie musai numiți și judecătorii în același mod. Apoi vor veni, probabil, alte propuneri menite să le asigure politicienilor liniștea mult visată”, este de părere președinta Tribunalului Timiș.
În opinia Adrianei Stoicescu, elanul politicienilor nu este greu de înțeles. După ce luni de zile și-au smuls părul din cap că secția specială urmează să nenorocească magistrații incomozi, azi, aceiași politicieni experți văd în SIIJ Cooperativa Nufărul, de parcă toată țara ar musti de corupție în rândul magistraților.
„Niciun cuvânt despre faptul că este unica structură a căror procurori pe funcții de execuție, dar și cei cu funcții de conducere sunt numiți de Consiliul Superior al Magistraturii. Întotdeauna au luptat cu corupții altora, nicidecum cu ai lor. Întotdeauna Curtea Constituțională a fost o instituție perfectă când deciziile le sunt favorabile și devine o instituție desuetă și de netolerat când deciziile nu convin politicienilor.
Întotdeauna avizele CSM sunt doar consultative, iar factorul politic oricum nu dă doi bani pe ele.
Întotdeauna justiția trebuie apărată de ea însăși și nu de legile haotice, contradictorii și de neînțeles care transformă activitatea judecătorilor într-un hei rup continuu”, se arată în postarea magistratului timișean.
Concluzia președintei Tribunalului Timiș este una dureroasă: „Ne-am săturat de experimente pe seama magistraților. Apetența politicienilor pentru a măcelări non-stop legile justiției trebuie să înceteze”, iar îndemnul ironic este unul pe măsura modului în care sunt tratați magistrații de către clasa politică: „Sau, mai bine, nu vreți să veniți să faceți munca noastră? Atunci probabil ar fi liniște…”