Cătușe pe mâinile pesedistului acuzat că a condus un grup infracțional specializat în contrabandă cu țigări! (VIDEO)

Tribunalul Caraș-Severin a dispus, astăzi, arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gabriel Mititescu, consilier local PSD la Bocșa, și a altor patru inculpați într-un dosar instrumentat de DIICOT Caraș-Severin privind infracțiuni de contrabandă comise de membrii unui grup infracțional organizat ce acționa pe raza județelor Caraș-Severin, Timiș și Arad.

Politicianul din Bocșa e considerat a fi liderul grupării, după cum confirmă chiar apărătorul său, avocatul Cosmin Bolosin. În ciuda tuturor argumentelor prezentate în sala de judecată, în sensul că măsura arestului preventiv este una excesivă pentru astfel de fapte, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus emiterea mandatelor pentru cea mai grea măsură preventivă. Alături de Mititescu merg în arest preventiv și Vasile Bălan, Marius Oprescu, Francisc Calianco și Flavius Staicu. „Vom contesta măsura arestului preventiv la Curtea de Apel Timișoara”, a precizat Bolosin, subliniind că, dacă în cazul loviturilor cauzatoare de moarte de acum două săptămâni nu s-a impus măsura arestului, pentru o activitate ilicită din care unii oameni supraviețuiesc nici n-ar trebui să se discute despre așa ceva.

Procurorul de caz vorbește însă despre faptul că piaţa neagră a ţigărilor neaccizate de pe raza municipiului Reşiţa şi oraşului Bocşa era acoperită aproape în întregime de cele două grupări infracţionale destructurate ieri. „Pe parcursul monitorizării grupărilor infracționale organizate au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 țigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei”, informează DIICOT Caraș-Severin.