Preșcolarii și elevii din 41 de localități din Timiș se reîntorc din 5 mai în băncile școlilor

Copiii din 41 de localități din județul Timiș se reîntorc de miercuri, 5 mai, în băncile școlilor. Este vorba despre acele localități care se află în scenariul verde, în care rata de incidență este sub 1 la mia de locuitori. În alte 58 de localități, școala începe în scenariul galben.

Deciziile Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș cu privire la începerea școlii în 5 mai sunt valabile pentru zilele de miercuri, joi și vineri, urmând ca la finalul săptămânii, CJSU să stabilească scenariile pentru perioada 10-14 mai.

În total, în 417 din cele 591 de unități de învățământ din județ școala începe în scenariul galben, inclusiv în Timișoara și Lugoj. În aceste localități, incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor este mai mare de 1 la mia de locuitori. Astfel, participă zilnic la cursuri, cu prezență fizică, toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, cei din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă. Elevii din ceilalți ani de studiu participă la cursuri în sistem online.

Cuib de vise 1000x100

În ceea ce privește localitățile încadrate în scenariul verde, acolo unde rata de incidență este mai mică sau egală cu 1 la mia de locuitori, participă la cursuri zilnic, față în față, toți preşcolarii şi elevii din toate unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/