Brian Filimon deschide vistieria! Investiții de 1,5 milioane de lei, la Măureni!

Pentru următorii doi ani, conducerea Primăriei Măureni și-a propus realizarea a trei noi obiective, pe care le va finanța cu fonduri din bugetul local. Deși bugetul din acest an este ceva mai mic, comparativ cu cel din 2020, primarul Filimon rămâne optimist și caută soluții pentru realizarea obiectivelor pe care și le-a propus.

Pe lângă proiectele care vor fi recepționa în viitorul apropiat (sistemul de canalizare menajeră, parc și baza sportivă în localitatea Măureni), ori cele care au fost depuse deja la Compania Națională de Investiții, aflându-se acum în diferite stadii de verificare (grădiniță nouă în centru de comună, sală de sport în Măureni, pentru care s-a început procedura de achiziții publice, și asfaltarea a 7,6 km de străzi comunale), primarul Filimon vorbește despre alte trei obiective care vor fi finanțate, de această dată, cu fonduri din bugetul local. „Am multe idei și multe proiecte pentru comunitatea noastră! Unele se apropie de final, altele sunt în curs de implementare, iar altele le vom realiza din fonduri proprii. Avem în plan se ne întindem, ca să zic așa, pe o perioadă de doi ani, 2021 – 2022, cu trei obiective. Ne dorim să amenajăm cu fonduri proprii curtea grădiniței din localitatea Șoșdea. Aici avem o grădiniță nouă, proiect realizat prin Ministerul Educației. Tot din bugetul propriu, ne mai dorim un parc modern în centrul satului Șoșdea, care va avea și un teren multifuncțional de sport și, bineînțeles, alei pietonale, mobilier stradal. Va ieși ceva frumos, la final. Nu în ultimul rând, ne-am mai propus să extindem parcarea din fața primăriei, unde este zona zero, așa cum îmi place să-i spun. La un calcul rapid, toate aceste investiții ajung undeva pe la 1,5 milioane de lei. Tocmai de aceea, căutăm executanți cu care putem să facem procedura de achiziții cu primirea plății pe doi ani de zile”, ne-a declarat primarul Brian Filimon.

Deși bugetul din acest an este ceva mai mic, comparativ cu cel din 2020, Filimon își păstrează optimismul și spune că își va drămui fiecare ban, astfel încât să-și poată realiza obiectivele propuse. „Bugetul nu este niciodată suficient, însă eu sunt învățat să nu mă lamentez! Vreau să rămân încrezător și să găsesc variante! Când vorbim de buget, întotdeauna este nevoie de mai mult. Suntem totuși mulțumiți cu ceea ce avem, ne adaptăm din mers și credem că, la jumătatea anului, vor mai fi suplimentate aceste sume. Am primit de la Consiliul Județean 390.000 de lei, iar în urma calculului de la Finanțe avem un deficit de 300.000 de lei față de anul trecut. Deci, clar stăm puțin mai prost decât în 2020, dar suntem optimiști și trebuie să găsim variante!”, a conchis primarul comunei Măureni.