Lucrările la sistemul de canalizare din Marga se apropie de final. După 13 ani!

Proiectul care i-a făcut nopțile albe primarului Nicolae Beg are șanse mari să fie inaugurat în această toamnă. Odată cu acesta ar putea fi recepționată și lucrarea noii rețele de alimentare cu apă a comunei.

Visul primarului din Marga este tot mai aproape de împlinire. În 2008, în comună se făceau primele săpături pentru introducerea sistemului de canalizare. Nu s-a lucrat mult, doar câteva luni, după care totul s-a sistat timp de aproape cinci ani! Lucrările, potrivit declarațiilor primarului Beg, s-au reluat în 2013 și au continuat până în 2016, când proiectul s-a blocat din nou. A fost nevoie de întocmirea unuia nou pentru a-l continua pe cel demarat în 2008. În 2021, se lucrează la racorduri și la punerea în funcțiune a stației de epurare. „Cu rețeaua de canalizare mă chinui de vreo câțiva ani, iar înaintea mea au mai tras și alții cu ea. De doi ani și jumătate mă muncesc numai cu cei de la Enel, pe care îi chem să vină să lege curentul la stația de epurare și ei o tot tărăgănează. Stația de epurare e gata, dar dacă nu avem curent, nu poate funcționa! În rest lucrăm la branșamente și dacă ne ajută Dumnezeu să o scoatem la capăt cu cei de la Enel, în două-trei luni recepționăm lucrarea.”, a explicat Nicolae Beg.

Lucrările sunt aproape gata și în cazul alimentării cu apă a comunei. În acest caz a fost nevoie de o rețea nouă, pentru că cea veche nu mai făcea față consumului mare și nici nu era conformă cu standardele actuale. „Noi am avut apă, dar lucrarea era făcută pe conducte de fier, iar apa era menajeră. Acum sunt stații de filtrare și de tratare, iar apa va fi bună de băut. Lucrările le-am început în toamna lui 2019 și, la fel ca și în cazul rețelei de canalizare, suntem în faza în care se fac racordurile gospodăriilor la rețea. Dacă ne mișcăm la fel de bine ca până acum, până în toamnă o inaugurăm.”, a concluzionat primarul din Marga.