Preotul Radu Bogdan a murit. Era internat la ATI, confirmat cu Covid-19

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Arhiepiscopia Timișoarei anunță că preotul militar al Garnizoanei Timișoara, părintele Radu Bogdan, a murit. El era internat la terapie intensivă, în stare gravă, după ce a fost depistat cu coronavirus. Preotul avea 37 de ani și trei copii. 

”Cu adâncă durere în suflet anunțăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință”, este anunțul Arhiepiscopiei Timișoara.

În 12 septembrie, medicii de la spital au lansat în spațiul public un apel la adresa pacienților care s-au vindecat de coronavirus și care doresc să doneze plasmă pentru preotul Radu Bogdan.

Părintele Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara, la 13 iunie 1983 și a urmat cursurile clasei de teologie din cadrul Colegiului Național „Carmen Sylva” din Timișoara. În 2007 a obținut licența în Teologie la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara, după care, în 2013, a obținut titlul de Doctor în Teologie din partea Facultății de Teologie „Andrei Șaguna” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cu teza „Despătimirea și îndumnezeirea omului în creația melozilor bizantini din secolele VI-IX”.

Preotul era căsătorit cu Macrina Ciolea, fiică de preot și absolventă de medicină. Împreună au trei copii.

promovare banner maxagro Muzeul TM

A fost hirotonit diacon în 2007 și a slujit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, la mai multe biserici din oraș, dar și ca diacon de ceremonie al Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

”Hirotonia întru preot a primit-o în 2010, imediat fiind numit prin concurs ca preot militar la Brigada 18 infanterie Banat, calitate în care a slujit și la biserica parohiei Timișoara Cetate din Piața 700. (…) Pentru activitatea sa deosebită, atât în plan pastoral cât și muzical, a fost fost hirotesit întru iconom stavrofor. Preotul militar dr. Radu-Cosmin Bogdan a fost un slujitor vrednic, înzestrat de Dumnezeu cu mulți talanți, dar și cu o inimă blândă, caldă și deschisă către militarii și credincioșii pe care i-a păstorit de-a lungul anilor. Bunul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Sa cerească, împreună cu sfinții și îngerii, să-i mângâie familia greu încercată și să aibă în purtarea Sa de grijă pe iubiții săi copilași! Veșnică să îi fie pomenirea și amintirea sa din neam în neam!”, se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Timișoara.

Spitalul Militar din Timișoara a transmis mesaje de condoleanțe.

”Colectivul Spitalului Militar Timișoara este alături de familia îndurerată, soția Macrina și 3 copii Iustin, Teodora și Sofia a celui care a fost Preotul Militar al Garnizoanei Timișoara, Părintele Radu Bogdan, plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl aibă în paza Lui!”, transmite întreg personalul spitalului.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/