Preotul confirmat cu coronavirus a plecat în voia Domnului! Pe proprie răspundere!

1000x100 (5)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Confirmat cu coronavirus și la al doilea test, părintele din cartierul Cazărmii al municipiului Caransebeș a părăsit spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș.

Dacă inițial surse din cadrul Spitalului Municipal de Urgență au susținut că preotul a plecat ca din gară, varianta oficială este mai îndulcită de către autorități, spunând că preotul are tot dreptul să se trateze la domiciliu conform noii Legi 136, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic.

Părintele a fost infectat în urmă cu aproape două săptămâni, la fel și familia sa: 6 din cei 7 copii, soția și socrii. În prezent doar socrii se mai află internați în spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, secția de Boli Infecțioase.

Legea 136/2020 prevede ca doar persoanele asimptomatice depistate pozitiv cu COVID -19 pot rămâne în autoizolare, ori aceleași surse din cadrul unității spitalicești susțin că părintele a fost simptomatic, ba mai mult, ar fi fost tratat mai bine de o săptămână la secția de Boli Infecțioase.

Express de Banat a obținut și un punct de vedere oficial din partea Episcopiei Caransebeșului: „Din informaţiile pe care le avem, vă aducem la cunoştinţă următoarele: după diagnosticare, preotul a stat internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Caransebeş. După ce a devenit asimptomatic a beneficiat de prevederile Legii 136 din 18/07/2020, asumând pe propria răspundere şi cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin să se autoizoleze la domiciliu, ţinând seama că familia numeroasă, deopotrivă izolată la domiciliu, are nevoie de suportul său. În ce priveşte poziţia Episcopiei Caransebeşului faţă de cele mai sus consemnate, precizăm că reiterăm recomandarea ca toţi preoţii şi credincioşii comunităţilor religioase ortodoxe din Episcopia Caransebeşului să respecte legislaţia în vigoare cu privire la limitarea răspândirii Coronavirusului. Totodată, vă aducem la cunoştinţă că preotul în cauză nu va oficia nici un serviciu religios public sau privat, până când autorităţile medicale competente nu vor emite o decizie în acest sens, fiindu-i recomandat să respecte întocmai prevederile Legii 136/2020”, semnează biroul de presă al Episcopiei Caransebeș.

Precizăm că, dacă ieri erau internați 29 de pacienți internați în spital pozitivi la Sars Cov 2, astăzi numărul a crescut la 42, conform raportării DSP Caraș-Severin, iar în această seară au mai fost confirmați alți doi caransebeșeni, soț și soție.

expresb 1000x100

 

 

 

 

 

1000 x 200 gif
upt 1000x100