Milioane de euro pentru Caransebeș! Obținerea banilor, un simplu foc de paie!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Primăria Caransebeș are posibilitatea ca până la sfârșitul acestui an să acceseze fonduri europene pentru susținerea investiției de extindere a rețelei de gaz în cartierele care nu beneficiază de această facilitate.

După ce zilele trecute edilul urbei anunța cât de anevoios este procesul de aprobare a documentației și de obținere a avizelor, dar și că va mai dura un an de zile până când proiectul cu bani de la bugetul local se va porni, norocul ar putea veni de la Uniunea Europeană prin Ministerul Fondurilor Europene.Subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, caransebeșeanul Andrei Ungur a anunțat că se pot accesa fonduri europene pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Și asta pentru că a fost publicat, în consultare publică, ghidul solicitantului „Dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”. În aceste condiții, Primăria Caransebeș ar putea ca, până la finalul acestui an, să obțină finanțare europeană pentru modernizarea și extinderea rețelei de gaz în zonele Teiuș, Valea Cenchii și Gară, mai ales că are documentația întocmită.

expresb 1000x100

La Caransebeș este ușor, trebuie doar depusă solicitarea și cel mai probabil vor trebui mici modificări la documentație, dar sunt peste 200 de milioane de euro disponibile în 2020 care pot fi accesate prin Ministerul Fondurilor Europene”, ne-a declarat Andrei Ungur, fost city manager al Primăriei Caransebeș, acum subsecretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației.

Autoritățile publice locale vor avea la dispoziție 235 de milioane de euro, din necesarul de un miliard prevăzut de Guvernul României prin Planul National de Investiții și Relansare Economică, pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale, sume ce pot fi accesate din 17 august, urmând ca procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro. Cu alte cuvinte, primarul Felix Borcean are temele deja făcute, iar Caransebeșul a trimis la București, exact unde trebuie, destui reprezentanți, chiar în Guvernul României. Înseamnă că e doar chestiune de timp până când gazul va arde în fiecare locuință de gugulan!

1000 x 200 gif
upt 1000x100