Preoţi ofticaţi pe deturnarea Zilelor Reşiţei!

Primarul spune că este creştin practicant, dar că nu are de gând să schimbe programul Zilelor Reşiţei.

Primarul Ioan Popa s-a arătat mulţumit de modul în care au fost organizate Zilele Reşiţei şi că va păstra tiparul şi pentru anii viitori, chiar dacă acesta a fost dojenit de reprezentanţii Bisericii că ar fi… deturnat sărbătoarea.

Ocrotitorii Reşiţei sunt consideraţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care sunt sărbătoriţi pe 29 iunie. Tot atunci ar trebui serbate şi Zilele Reşiţei, dar primarul a ales anul acesta să mute sărbătoarea în weekend, legând-o de aniversarea a 245 de ani de industrie la Reşiţa, pe 3 iulie 1771 fiind aprins focul în primul furnal din oraş.

1000x200 dacus 02

Cu toate acestea, Popa spune că nu-i va asculta pe preoţi şi că va păstra sărbătorirea Zilelor Reşiţei în apropierea lui 3 iulie, chiar dacă, precizează el, este creştin practicant. Edilul mai zice şi că a observat diverse polemizări pe faptul că au fost două scene, una în Parcul Tricolorului, unde s-au servit mici şi bere, şi una în Centrul Civic. „Aici n-am pus şi comercianţi, pentru că în zonă sunt multe terase unde se pot consuma astfel de produse. Mi s-a reproşat că acolo am pus muzică populară, mai pentru ţărani, dar nu e aşa! A fost şi muzică pentru tineri, a fost o rotaţie, de toate peste tot,” a punctat Popa, care a mai declarat că va păstra această împărţire şi pentru anii viitori la Zilele Reşiţei.

 

publicitate si promovare online banner maxagro