Premoniţii confirmate la Herculane. Şi minciuni demontate în instanţă!

Fostul secretar al Primăriei Băile Herculane reacționează în urma apariției în Express de Banat a unui articol legat de disputarea unui teren din centrul stațiunii Băile Herculane. Juristul Cristian Vremescu spune că afirmațiile consilierului local Doru Coșei, pe care îl cităm în articolul „Un teren din centrul stațiunii Băile Herculane este dorit de toată lumea”, sunt vădit tendențioase și incomplete prin omisiune.

Cristian Vremescu spune că, în calitate de secretar al orașului, în exercitarea controlului de legalitate a hotărârii Consiliului Local, a refuzat să contrasemneze de legalitate proiectul de hotărâre propus de consilier, din certe motive de nelegalitate legate de situația juridică a terenului în cauză, dar contrar celor susținute de Doru Coșei, refuzul secretarului de a contrasemna o hotărâre a Consiliului Local nu atrage lipsa de valabilitate a acesteia, susține fostul secretar al Primăriei Băile Herculane.


„Distinct de motivele de legalitate invocate de către subsemnatul, Instituția Prefectului prevalându-se și de alte considerente de nelegalitate, în exercitarea tutelei administrative, a solicitat Consiliului Local revocarea acelei hotărâri propuse de dl. consilier local Coşei Doru, Consiliul Local conformându-se solicitării Instituției Prefectului la propunerea primarului orașului. Față de afirmațiile tendențioase ale consilierului local în cauză și față de alte afirmații vădit mincinoase ale acestuia, m-am adresat instanței, procesul fiind în curs, fapt ce nu îmi permite să aduc în discuție acest conflict cu persoana în cauză. Este evidentă lipsa de pregătire școlară a acestui consilier local liberal (absolvent de liceu, care nu poate dovedi că a promovat și examenul de bacalaureat) și care, evident și explicabil, nu înțelege modul în care funcționează administrația publică și, desigur, nu înțelege nici subtilitățile dreptului civil sau administrativ”, ne-a precizat consilierul juridic Cristian Vremescu, fost secretar al Primăriei Băile Herculane, care a dorit un drept la replică la acuzațiile consilierului local Doru Coșei.

Vremescu a mai adăugat că „este trist că un partid mare precum Partidul National Liberal a involuat de la personalități de talia Brătienilor la consilieri locali de tipul d-lui Coșei, care a fost și nominalizat pentru Camera Deputaților de către acest partid”.

Cristian Vremescu a explicat anul trecut de ce nu a mai ocupat funcția de secretar al oraşului chiar într-o postare pe pagina sa de Facebook:

„De azi, 5.04.2017, nu mai îndeplinesc și atribuțiile secretarului orașului. Le va îndeplini (din nou), sper că mai bine, colegul meu, Remus Muica. Nu, în locul meu nu vine Diana Panduru, fiecare din noi ne avem propriile locuri. 🙂 Și, sincer, pe la sfârșit de an (poate chiar mai devreme), posibil ca titularul postului, proaspăt achitat de diverse acuzații, d-na Dumitrache, să revină. Până atunci, îi doresc succes colegului meu și sper (nu și cred) să fie cel ce aduce liniștea și înțelegerea în Consiliul Local, acum că sursa neînțelegerilor dintre consilieri, subsemnatul, face pasul înapoi. Poate că va curge vin și miere în absența celui ce încinge anumite spirite neliniștite. Nu, nu m-am “certat” cu primarul, deși nu mereu am și fost de aceeași părere, ci în spatele deciziei domniei sale stă dorința de liniște și de bună înțelegere cu o parte din consilierii locali. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla și cât va ține”, a menționat la acea vreme Cristian Vremescu, consilier juridic, care se pare că a avut dreptate în legătură cu neînțelegerile din Consiliul Local, care persistă și acum.