Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cea mai bună carte de debut a ajuns la Caransebeș

po 1000x100px (3)

O scriitoare din municipiul Caransebeș a obținut premiul pentru debut literar oferit de către Uniunea Scriitorilor Români. Festivitatea de premiere a avut loc în cadru festiv la Biblioteca Județeană „Astra” din Sibiu. Liliana Danciu, profesor la Liceul Dacia din municipiul Caransebeș vorbește în romanul său despre realitatea istorică și realitatea culturală și despre faptul că adevărurile nu migrează și nu se supun conjuncturilor.

„Sunt onorată de acest premiu și fericită că munca mea nu a trecut neobservată”, a menționat Liliana Danciu.

Filiala Sibiu a Uniunii Scriitorilor a premiat cele mai bune cărți ale anului 2017 poezie, critică literară, proză, dramaturgie, la categoriile: debutanți și seniori, iar premiul pentru debut i-a fost înmânat tinerei caransebeșence pentru volumul „Romanul din roman: Noaptea de Sânziene de Mircea Eliade”, publicat la Editura Ideea Europeană. Membrii juriului au fost poetul Jean Văcărescu, criticul literar Mircea Braga, profesorii universitari Ion Dur și Dumitru Chioariu.

banner 1000 x 100 hd

Romanul din roman al Nopţii de Sânziene poate fi lecturat ca fuziune între exoteric şi ezoteric, între autobiografie şi ficţiune, între realitate istorică şi realitate culturală, între sacru şi profan. Deconstrucţia textuală va urmări acest drum printr-o risipă de detalii prin care geografia, timpul, actanţii, situaţiile, procesele, practicile, obiectele etc., întoarse arhetipal, îşi ataşează simboluri, ritualuri, viziuni, intuiţii şi rezonanţe concentrate în înţelegerea de sine şi într-o altă calitate a prezenţei în lume decât cea „istorică”.

03 britannia 1000 x 100 gif