Incendiu violent într-un sat cărășean! Pompierii s-au luptat mai bine de 8 ore cu flăcările!

promovare online Timisoara Casa Auto

În prag de iarnă, o clădire cu etaj a fost pusă la pământ de un incendiu puternic izbucnit la miezul nopții. Construcția cu aproape 20 de spații de locuit a fost mistuită de flăcări, cauza fiind din nou un coș de fum.

O clădire cu etaj din apropierea satului Măru a fost distrusă de flăcări în noaptea de miercuri spre joi. Apelul la 112 a venit în jurul orei 00.00. Având în vedere amploarea incendiului, a fost nevoie de intervenția de urgență a 3 echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, dar și de pompieri voluntari din cadrul SVSU Oțelu Roșu și Zăvoi.

Flăcările au izbucnit la etajul clădirii amplasată în zona cunoscută de către localnici drept Colonia ACH. „Clădirea modulară, de tip P+E, era constituită din 18 spații destinate locuirii și avea o suprafață desfășurată de aproximativ 200 mp. Spațiile erau în principal folosite de către localnici pentru depozitarea materialelor și bunurilor diverse, puține fiind propriu-zis locuite”, informează Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al pompierilor cărășeni.

promovare banner maxagro

Condițiile meteo și materialele inflamabile au îngreunat munca pompierilor. Aceștia au acționat mai bine de 8 ore pentru stingerea flăcărilor. Din fericire, nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Etajul și bunurile depozitate aici au fost distruse în totalitate și au fost afectate mai multe încăperi de la parter. O parte din mobilierul și materialele de la parter au fost evacuate de pompieri și cetățeni.

„În urma cercetărilor efectuate, se pare că incendiul ar fi izbucnit din cauza unui coș de fum amplasat necorespunzător și neizolat termic față de materialele combustibile din apropiere”, mai spune reprezentantul ISU Caraș-Severin.

publicitate tmc 640