Au furat în Franța utilaje și scule de zeci de mii de euro! Unul dintre hoți a fost prins în Caraș-Severin!

explo 1000x200

O grupare de hoți români care a comis 80 de furturi din societăți comerciale, în Franța, a fost destructurată în urma a 11 percheziții făcute în județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt. Românii au furat în Franța utilaje și scule electromecanice de 100.000 de euro.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat o acțiune în județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă constituită din cetățeni români, care ar fi comis mai multe furturi de utilaje și scule electromecanice, din societăți comerciale, pe teritoriul Franței.

Cercetările derulate au fost inițiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în vara anului 2018 de autoritățile judiciare din Franța, către parchetele de pe lângă tribunalele județelor Gorj, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin, prin care au fost solicitate activități de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

Activitățile au fost finalizate prin 11 percheziții domiciliare pe teritoriul României, în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin și Olt.

De asemenea, polițiștii au depistat și condus la sediile unităților de parchet 4 persoane și au pus în executare 4 mandate europene de arestare emise de autoritățile franceze pe numele acestora.

La perchezițiile domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franța.

Activitățile au fost efectuate de polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția de Investigații Criminale și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Gorj, Mehedinți, Dolj, Caraș-Severin și Olt, cu sprijinul criminaliștilor și polițiștilor de intervenție și acțiuni speciale.

De asemenea, la acțiune au participat reprezentanți ai autorităților judiciare franceze, respectiv jandarmi, ofițeri de legătură ai Jandarmeriei Franceze la București, judecători de instrucție și magistrat de legătură francez la București.

Din județul Caraș-Severin a fost reținut Mihai Gogu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara cerând instanței punerea în executare a mandatului european de arestare.

„Dispune predarea către autorităţile judiciare din Franţa a numitului MIHAI GOGU în vederea executării mandatului european de arestare emis la data de 24.10.2018 de Procurorul – Tribunalul de Mare Instanţă din Auxerre, Franţa, în dosar nr. 18075000031… dispune arestarea în vederea predării a numitului MIHAI GOGU, pe o perioadă de 30 (treizeci) de zile, începând cu data de 25.10.2018, până la data de 23.11.2018 inclusiv. Constată că persoana solicitată a consimţit la predarea sa organelor judiciare din Franţa şi nu a renunţat la beneficiul regulii specialităţii… dispune respectarea condiţiei ca în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei”, a decis Curtea de Apel Timișoara.