Hoți de mașini încă din școala generală

Trei copii, niciunul mai mare de 14 ani, au furat o mașină de pe o stradă din Reșița. Minorii s-au făcut nevăzuți și au încercat să fugă și de polițiști în zona haldei de zgură.

Polițiștii din Reșița au avut o noapte cu bucluc săptămâna aceasta. Cu doar câteva minute înainte de miezul nopții, printr-un apel la 112, a fost anunțată dispariția unei mașini. Un bărbat de 35 de ani din Reșița a reclamat că nu-și mai găsește autoturismul pe care îl lăsase parcat în fața unui imobil. Oamenii legii au plecat imediat în căutarea lui și l-au găsit în trafic, rulând cu viteză spre strada Țerovei. Conducătorul mașinii nu a oprit la semnalele polițiștilor, iar după aproximativ 200 de metri, mașina a fost abandonată. Persoanele din interior au fugit spre halda de zgură.

„În urma investigațiilor efectuate, lucrătorii de poliție au reușit să-i identifice pe participanții la săvârșirea infracțiunii de furt: trei minori, băieți, cu vârste de 11, 12 și 14 ani”, transmit reprezentanții Poliției cărășene.

Au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat de către cei trei minori. De asemenea, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere pe numele minorului în vârstă de 12 ani care a condus autoturismul.

Polițiștii subliniază că proprietarul mașinii a lăsat autoturismul descuiat, cu cheia de contact în bord. Oamenii legii au o serie de recomandări:

  • Nu lăsați autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiți pentru câteva momente. Închideți complet toate geamurile.
  • În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
  • Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, detectoare de radar, aparate GPS, telefoane mobile, genți sau alte bunuri de valoare. Acestea reprezintă o tentație pentru infractori chiar și pe timpul zilei.
  • Pe perioada deplasării cu autoturismul (în special persoanele de sex feminin) acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de geanta ce se află în interiorul maşinii).
  • Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o.

Primii care pot lua măsuri privind reducerea riscului comiterii furturilor de și din autoturisme sunteți chiar dumneavoastră!