REVOLTĂTOR. Comportament animalic pe străzile Reșiței!

Din păcate, în lipsa unui număr suficient de polițiști și jandarmi care să patruleze pe fiecare străduță, spațiul public devine adesea ținta răbufnirilor unor oameni cu probleme, fie ele financiare, sentimentale sau psihice. Nu știm în ce categorie se încadrează cei care au comis-o de data asta în Reșița, cert este că n-ar prea trebui să umble liberi…

Puține sunt lucrurile pe care n-ar trebui să le iertăm în viață. Principalul ar fi violența fizică, nu departe de ea însă îndrăznesc să plasez gesturile de genul celui care a avut ca rezultat imaginea de mai sus. Mă întreb ce anume te-ar putea determina să faci așa ceva? Alcoolul? Drogurile? Nervii? Este vreuna dintre astea o scuză suficient de bună încât să scapi basma curată? Să sperăm că nu… Pentru că astfel de oameni (cuvânt folosit cu indulgență) nu ar trebui să umble liberi prin oraș.

Nu mică le-a fost mirarea celor care au trecut astăzi pe Aleea Herculane din Reșița. O bancă stătea efectiv pe mijlocul trotuarului și nu oricum, ci răsturnată. Scoasă din fundație și aruncată în calea trecătorilor. Gestul incalificabil a ajuns deja, cel mai probabil, în atenția polițiștilor. Iar cei care au recurs la o asemenea faptă se vor alege cu dosar penal pentru distrugere, riscând între 3 luni și 2 ani de închisoare sau amendă penală.

Menționăm că imaginea a fost postată pe o pagină de Facebook, însoțită de următorul mesaj: „Aleea Herculane, zi frumoasă de toamnă, vrei să te odihnești pe o bancă, dar fiind extrem de prost și determinat, vrei să muți banca în mijlocul trotuarului… și reușești! Alo, Poliția Locală? Primăria? Wild Wild West?”.