Adina Pușcaș, președinta Judecătoriei Caransebeș, îi cere senatorului Marcel Vela să continue lupta pentru un stat de drept!

explo 1000x200

Președinta Judecătoriei Caransebeș, judecător Adina Pușcaș, a transmis un mesaj de luptă continuă pentru statul de drept în cadrul discursurilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei Române. Adina Pușcaș a adresat o rugăminte directă senatorului Marcel Vela, singurul reprezentant din teritoriu în Parlamentul României, prezent la manifestare.

Deși judecătoarea nu se înscrisese la cuvânt, după spusele organizatorului acțiunii Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură, Adina Puşcaş a declarat cu emoție în glas: „Trebuie să învățăm să luptăm în continuare pentru un stat de drept și am să-l rog pe domnul senator chiar să avem mai multă stabilitate a sistemului legislativ și să sperăm că ziua de mâine va aduce un stat de drept în adevăratul înțeles al cuvântului. Doamne ajută!”. Judecătoarea Adina Pușcaș a amintit că tot la 25 octombrie se sărbătorește Ziua Europeană a Justiției.

Ideea că 25 octombrie este și Ziua Justiției în Europa a oferit un prilej special de Ziua Armatei ca și președintele Judecătoriei să aibă un discurs frumos, a precizat senatorul Marcel Vela.

„Și eu consider că Justiția, ca și Armata, este un stâlp de apărare al ţării, al Statului de Drept. Justiția apără țara la fel ca și Armata, evident în domeniul juridic, în domeniul drepturilor și libertăților cetățenești. Ca parlamentar am fost mereu alături de statul de drept, de a apăra drepturile magistraților și ați văzut că Partidul Național Liberal a fost întotdeauna de partea Justiției, atacând la Curtea Constituțională anumite acte normative promovate de către actuala coaliție de guvernare. Multe contestații au fost câștigate de către noi și actele au revenit în Parlament și au fost amendate, am sesizat și comisia de la Veneția de anumite încălcări ale drepturilor magistraților. Eu, ca senator, PNL suntem alături de magistrați și apărăm Justiția cu toate mijloacele noastre posibile”, ne-a declarat senatorul Marcel Vela.

Interpelarea de la Caransebeș a președintei Judecătoriei Caransebeș, judecător Adina Pușcaș, vine în contextul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general, Augustin Lazăr.

Președintele Klaus Iohannis apreciază activitatea Procurorului General și consideră că cererea ministrului Justiției este complet neadecvată și de natură să genereze neîncredere în sistem și îngrijorare în rândul partenerilor noștri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendențios și denotă intenția acestuia de a subordona politic procurorii.