Premii pentru cei mai mici înotători din Reşiţa şi Caransebeş

Dinamic Gym & SPA din Caransebeș a găzduit o nouă ediție a unui tradiţional concurs de înot dedicat copiilor, Moș Crăciun fiind darnic și în acest an.

Potrivit instructorului Marian Bogdan Ibănișteanu, concursul s-a desfășurat pe categorii de vârste și au participat peste 90 de înotători din Caransebeș și Reșița.

„Concursul ne numește Cupa Moș Crăciun, este a doua ediție și cea mai numeroasă, peste 50 de copii din Caransebeș și aproape 40 din Reșița, coordonați de colegul Sergiu Ghimboașă. Eu vin de la Reșița, am practicat înotul de performanță 16 ani de zile la Reșița și de 3 ani de zile lucrez la Caransebeș la Dinamic Gym & SPA, iar de la an la an tot mai mult copii și tineri doresc să practice acest sport. Am venit cu bagajul meu de cunoștințe și experiența pe care am acumulat-o să transmit și copiilor din această zonă plăcerea de a practica acest sport foarte complex. Am observat că înotul era foarte slab dezvoltat aici și vreau să implementăm această cultură a înotului și la Caransebeș”, ne-a precizat Bogdan Marian Ibănișteanu.

În urma concursului s-au remarcat următorii câștigători:

categoria FETE 6-8 ani: Locul 1 – Kiss Nadia (Reșița); Locul 2 – Purdescu Alexandra (Caransebeș); 3 – Dragomir Alexia (Reșița).

BĂIEŢI 6-8 ani: Locul 1 – Ciuta Mihnea (Reșița); Locul  2 – Enache Eduard (Reșița) și Locul 3 – Vaidasigan Grațian (Reșița).

FETE 9-10 ani: Locul 1 – Racolța Khatleen (Caransebeș); Locul 2 – Popescu Ana Maria (Reșița); Locul 3 – Todorescu Alexia (Caransebeș).

BĂIEŢI 9-10 ani: Locul 1 – Bodnariuc Ianis (Reșița); Locul 2 – Piess Raul (Caransebeș); Locul 3 – Iancovici Deja (Reșița).

FETE 11-12 ani: Locul 1 – Tat Antonia (Caransebeș); Locul 2 – Miuța Daria (Reșița); Locul 3 – Sava Naomi (Caransebeș).

BĂIEŢI 11-12 ani: Locul 1 – Preoteasa Andrei (Reșița); Locul 2 – Iliescu Stoia-Mario (Reșița); Locul 3 – Savui Alexandru (Caransebeș).

FETE 13-14 ani: Locul 1 – Popovici Florentina; Locul 2 – Rafa Iulia; Locul 3 – Dulama Madalina (toate din Caransebeș).

BĂIEŢI 13-14 ani: Locul 1 – Buzan Ilie, Locul 2 – Joița Andrei, Locul  3 – Jurcovici Razvan (toți din Caransebeș)

FETE 15-16 ani : Locul 1 – Tat Teodora; Locul 2 – Preda Olga; Locul  3 – Preda Oana (toate din Caransebeș).

BĂIEŢI 15-16 ani: Locul 1 – Pîrvulescu Denis; Locul 2 – Ailincăi Adrian; Locul 3 – Cordelea Lucian (toți din Caransebeș).

Cupa „Moș Crăciun” a fost câștigată de echipa din Caransebeș, cu un total de 6 medalii de aur, 6 de argint și 7 de bronz. Reșița a avut 4 medalii de aur, 4 de argint şi 3 de bronz.

„Este un sport foarte complex și ajută foarte mult la dezvoltarea fizică și psihică a sportivilor. Recomand înotul și iarna, pentru că mulți părinți dau înapoi în această perioadă. Eu îi sfătuiesc să înțeleagă că organismul se călește altfel, imunitatea se întărește și rezultatele se vor vedea pe parcurs”, ne-a mai precizat Marian Bogdan Ibănișteanu, care a dorit să mulțumească colegului Sergiu Ghimboasă, din Reșița, precum și sponsorului, care a dorit să rămână anonim și care a ajutat financiar cu diplome, medalii, cupa și premii în prosoape, ochelari și cască și multă ciocolată.

Programul pentru cei care doresc să îmbrățișeze acest sport este în fiecare zi de marți și joi din săptămână începând cu ora 14.00 – începători, ora 15.00 – cu  intermediari, 16.00 – intermediari avansați și ora 17.00 – avansați.