Premii naţionale pentru olimpicii din Clisură!

Olimpiadele şcolare care s-au organizat deja anul acesta s-au încheiat cu rezultate excelente. Activitatea liceului tehnologic din Moldova Nouă a fost recunoscută la nivel naţional cu ajutorul elevilor interesaţi să capete experienţă. 

După ce şi-au pus mintea la contribuţie şi s-au întors cu rezultate mai mult decât deosebite de la etapa judeţeană a olimpiadelor, elevii de la malul Dunării au demonstrat că au capacitatea să aducă premii acasă şi de la nivel naţional. La competiţiile de anul acesta, care s-au desfăşurat până acum, notele au fost pe măsură. Cea mai acerbă olimpiadă naţională a fost cea de limbi materne slave, respectiv cehă, sârbă şi slovacă, întrucât aria de activitate a elevilor a fost mai restrânsă. Şi-au etalat aptitudinile atât şcolarii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, cât şi cei de la Liceul Teoretic „Dositei Obradovici” din Timişoara.

Astfel, liceul de la malul fluviului a avut ca reprezentanţi la olimpiada naţională de limba sârbă ce s-a desfăşurat la Reşiţa 12 tineri participanţi, dintre care şapte s-au întors acasă cu câte o diplomă şi cadouri. Aceştia au avut doar două subiecte: o compunere şi un comentariu la prima vedere. La clasa a şaptea Angelina Marcovici a luat menţiune, la clasa a opta Deiana Despotovici a obţinut locul trei, iar Ivana Miloievici menţiune. La clasa a noua, Veroliub Ticartici a urcat pe locul doi, iar Alexandra Milanovici pe locul trei. La clasa a zecea Denisa Cristina Gogu a obţinut premiul trei, iar la clasa a unsprezecea Sanea Stoişici s-a ales cu o menţiune.

A fost un concurs normal. Al doilea subiect mi s-a părut mai greu, dar m-am descurcat, am luat locul al treilea. Trebuia să scriu o compunere cu o temă anume şi mi s-a părut mai dificil, cu toate că ştiu să scriu în limba sârbă din clasa întâi”, a declarat Alexandra Milanovici.

Deiana Despotovici a precizat că nu a avut nevoie de prea multă pregătire şi că a avut inspiraţie pe moment. „Este pentru a doua oară când particip la olimpiada de limba sârbă şi sunt mulţumită că am ajuns la faza naţională. Primul subiect mi-a dat puţine bătăi de cap, pentru că a fost o poezie şi trebuia să o comentăm, însă nu a fost atât de complicat. Am fost relaxată, nu am avut nevoie de prea multă pregătire. În plus, dacă îţi doreşti ceva, reuşeşti”, a explicat aceasta.

vera kirstici

Elevii de la liceul tehnologic, majoritatea de naţionalitate sârbă, au fost coordonaţi de profesoara Vera Kîrstici, care s-a arătat foarte mulţumită de rezultatele tinerilor. Uniunea Sârbilor din România şi Ministerul Educaţiei le-au oferit concurenţilor premii deosebite, dar şi o excursie în Serbia ca recompensă. „Sunt mulţumită de locurile pe care le-au obţinut elevii, având în vedere că ei studiază limba sârbă ca obiect de studiu, iar cei de la Timişoara ca limbă maternă. S-a văzut puţin diferenţa, însă nu foarte mult”, a explicat profesoara Vera Kîrstici.

Ne înscriem pe un drum la fel de bun ca şi în anii trecuţi la limba sârbă. Rezultatele au fost foarte bune şi mulţi elevi au trecut de judeţ. Consider că este o onoare foarte mare să ajungi la nivel naţional, chiar dacă nu obţii niciun premiu”, a concluzionat profesor Dumitru Vlad, directorul liceului de la malul fluviului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/