Camere pline la hotelurile din Herculane

Chiar dacă a încetat de mult să mai reprezinte o perlă a turismului, stațiunea Băile Herculane nu plânge după turiști în această perioadă. Prețurile mici, băile termale și frumusețea zonei par să eclipseze clădirile istorice, multe dintr ele încă în paragină.

Prețurile mici sunt principala atracție pentru cei care nu vor să își petreacă sărbătorile de Paște acasă, dar nu au nici posibilități de a se bucura de un sejur foarte costisitor. Pe acest principiu, și consolându-se cu frumusețile naturale de care zona se bucură, turiștii par să nu mai bage de seamă „bubele” cu care stațiunea luptă de câțiva ani buni.

Cei mai fericiți sunt proprietarii de pensiuni și hoteluri. Mulți dintre aceștia nu mai au niciun loc de cazare liber, iar săptămânile care urmează se anunță a fi la fel de productive. Cu camerele pline și veniturile în creștere, proprietarii din stațiune așteaptă turiști și luna viitoare, atunci când mica vacanță de 1 mai, precum și spirala MISA vor aduna zeci de oameni în căutare de relaxare și natură.

În momentul de față avem toate camerele ocupate, nu mai este niciun loc liber. Și săptămânile viitoare se anunță la fel de pline. Avem deja multe din camere rezervate. Cu pachetul de 1 mai, precum și cu cei care vin pentru spirala yoghinilor nu vom duce lipsă de turiști nici în perioada ce urmează”, a explicat un reprezentant al unui hotel din stațiune.

Afaceriștii din Băile Herculane sunt încrezători în potențialul zonei și în redresarea turistică a stațiunii. Chiar dacă necesită multe intervenții până să fie transformată din stațiune ruină într-o perlă a turismului, Băile Herculane prinde puls în prag de sărbătoare, lucru care le dă speranța proprietarilor de pensiuni și hoteluri că poate lucrurile încep să se pună pe picioare.

Avem aproape totul ocupat pe perioada Paștelui, avem deja rezervări și pentru 1 mai, lucrurile arată bine. E cam greu în ultima vreme să atragi turiști aici, dar văd că oamenii încep să fie iar din ce în ce mai interesați de această zonă. Dacă s-ar schimba puțin câteva lucruri, cred că Herculanele ar redeveni ce a fost odată”, a explicat proprietarul uneia dintre pensiunile din zonă.