Se spală pe mâini de greșeala sindicaliștilor

Profesorii cărăşeni luptă în continuare să îşi primească drepturile salariale după ce instanţa le-a dat câştig de cauză. Cu toate că aceştia sunt târâţi prin instanţe pentru o simplă greşeală de-a lor, şefii unităţilor şcolare fac orice să îşi apere pielea.

Conducerea actuală a Liceului Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă spune că, în momentul de faţă, instituţia este la zi cu plăţile ce ţin de hotărârile judecătoreşti. „Noi am primit banii pe care trebuie să îi dăm în urma hotărârii judecătoreşti. Pe anul acesta am repartizat banii pe cele patru semestre, iar prima parte am dat-o, deci noi suntem la zi cu aceste plăţi. Eu nu am fost director în acea perioadă şi nu ştiu prea multe detalii. Noi le-am dat la toţi bani, chiar dacă nu au fost incluşi pe liste. Acum s-ar putea ca unii, care nu au avut de-aface cu asta, să dea banii înapoi”, a precizat profesor Dumitru Vlad, directorul liceului de la malul Dunării.

Problemele au apărut în octombrie 2008 când, în urma elaborării Legii 221, personalul didactic şi didactic-auxiliar aveau dreptul la mărire de salariu cu 50%. Acest lucru nu s-a întâmplat din cauza Guvernului din acea perioadă, spune Mariana Zvarici, liderul Sindicatului Învăţământ Preuniversitar din Caraş-Severin. De la 1 ianuarie 2009 salariile au fost majorate numai cu 17 la sută.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Legea 221 a fost votată şi aprobată în Parlament, însă nu a fost pusă în aplicare, fapt pentru care membrii sindicatului au dat statul în judecată. Am câştigat în instanţă şi vom lupta în continuare”, a explicat Mariana Zvarici.

În momentul de faţă, drepturile salariale sunt restituite în tranşe anuale, timp de cinci ani, dar, pentru că nu se dau toţi banii odată, în perioada următoare, cel mai probabil, va exista un alt val de procese pentru ca angajaţii din învăţământ să primească dobânda la banii datoraţi.

CITEŞTE ŞI: PROFESORII SUNT TÂRÂȚI PRIN INSTANȚE! 

banner 970 x 250

Comments

  1. Afacerea ta says:

    Acum poti invata Limba Engleza printr-o metoda unica in Romania testata pe zeci de mii de oameni.Iata cum poti invata Limba Engleza in 21 de zile.Afli mai multe detalii pe site-ul: www invetiengleza ro