Nici bine nu ridica premierul Sorin Grindeanu, în şedinţa de guvern din 5 aprilie, problema situaţiei revoltătoare din Caraş-Severin, cu privire la criza vaccinului antirujeolic, că Direcţia de Sănătate Publică a judeţului a şi pus-o de-un chef pe cinste.
Marcată în fiecare an la 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătăţii are în 2017 ca temă principală depresia. Campania internaţională „Depression: let’s talk“ vizează eliminarea stigmatizării și conștientizarea importanței apelării la ajutor specializat de către persoanele afectate de depresie.
În aces sens, Colegiul Medicilor din România a lansat, cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății, un apel la sprijin pentru cei care suferă de depresie. „Să-i ajutăm pe cei depresivi, să le fim aproape, să le dăm o mână de ajutor, să-i îndrumăm spre medic, să nu îi izolăm, să nu îi marginalizăm“, propune președintele CMR, dr. Gheorghe Borcean, fostul director al Spitalului din Caransebeş, în mesajul transmis de Ziua Sănătății.
Parcă anticipând gândurile de azi ale medicului Borcean, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin a organizat ieri, în 6 aprilie, deci la o zi după intervenţia premierului Grindeanu în şedinţa de guvern, o petrecere în cinstea zilei de 7 aprilie. Angajaţi ai DSP au fost invitaţi la un restaurant, „La Dora“, din Reşiţa, să tragă un chef întru, probabil, ajutorarea celor aflaţi în depresie. Să le fie astfel aproape, să le dea o mână de ajutor, să nu îi izoleze, să nu îi marginalizeze.
Iar pentru ca demersul DSP să-şi atingă scopul, astăzi, la o zi după bairam, desepişti apropiaţi conducerii instituţiei au postat pe o reţea de socializare fotografii de la cheful de-aseară. Cu explicaţii… gen „O frumoasă petrecere de Ziua Sănătăţii. «Eroina» principală – Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Caraş-Severin“. Astfel, cărăşenilor care suferă de depresie li s-a luat o piatră de pe inimă: Direcţia de Sănătate Publică a judeţului le este mereu aproape. La fel cum a fost şi faţă de familiile care au aşteptat zile şi săptămâni pentru ca dozele de vaccin ROR să fie distribuite în judeţ de către aceeaşi Direcţie de Sănătate Publică. La fel cum este alături de pacienţi confruntaţi cu un sistem de sănătate mai bolnav ca oricând.
Dar, ca să fim în ton cu momentul sărbătoresc, o urare de final: La mulţi ani cu sănătate, DSP-ule, oricât de bine ţi-ar fi ţie!
N.A. Reamintim: în acest an, până la 31 martie 2017, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România era de 4.025, dintre care 18 decese, 3 fiind înregistrate în Caraş-Severin.
CITEŞTE ŞI: Liber la rujeolă în Caraş-Severin! Peste 700 de îmbolnăviri, 3 morţi şi 0 doze de vaccin la DSP!