UPDATE. În plină primăvară, drumul spre Semenic se închide din cauza viscolului!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

 

În cea de-a doua lună de primăvară, cărășenii au de înfruntat temperaturi negative. Așa se face că pe Muntele Semenic ninge viscolit, iar autoritățile au decis să închidă drumul de acces!

Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin a solicitat autorităților competente închiderea Drumului Județean 582E Prislop-Semenic. Temperaturile negative au adus ninsoarea, așa că viscolul face imposibil accesul pe munte.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean, pe Semenic nu există turiști, la această oră, iar stratul de zăpadă pe platou măsoară aproximativ 50 de centimetri.

Meteorologii au emis o informare de precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte și intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă dimineață, la ora 9.00. Se preconizează că, odată cu expirarea informării și creșterea temperaturii, drumul spre Semenic va fi redeschis.

UPDATE, 8 aprilie, ora 10.30

promovare banner maxagro Muzeul TM

În această dimineață, meteorologii au emis un cod galben pentru zona montană din Caraș-Severin. Potrivit atenționării, până la ora 15.00 se anunță intensificări ale vântului care la rafală vor atinge și depăși 80-100 km/h, spulberând zăpada sau viscolind ninsoarea. Așa că, deocamdată, drumul de acces spre Semenic rămâne închis.

UPDATE, 8 aprilie, ora 13.20

Drumul spre munte a fost redeschis începând cu ora 13.00.

Sursă foto: Arhivă

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/