Premierul Cîțu, la Timișoara, despre criza politică: „Soluția pentru a ieși din această situație este simplă – nominalizarea unui nou ministru al Justiției”

img 1450

Premierul Florin Cîțu a declarat, astăzi, la Timișoara, că încă îi așteaptă pe cei din USR la masa discuțiilor și crede că soluția cea mai simplă pentru a ieși din criza politică în care România se află în acest moment este numirea unui nou ministru al Justiției. 

Premierul României, Florin Cîțu, s-a aflat astăzi la Timișoara, unde și-a prezentat moțiunea „România liberală”, cu care candidează pentru șefia PNL, la sediul organizației din Timiș a partidului. După eveniment, premierul Cîțu a participat la o scurtă conferință de presă, afirmând că încă își dorește ca cei din USR să se răzgândească, pentru ca România să poată ieși din criza politică în care se află în prezent.

Întrebat cum comentează faptul că Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS a declarat, astăzi, că „USL revine în forță”, Florin Cîțu a răspuns că „mi se pare hilar acest comentariu. Când te asociezi cu un partid extremist, un partid care vrea să ducă România în brațele Rusiei, un partid care aduce aminte de fascism, de tot ce este mai negru în istoria României, să ai seninătatea să ieși în fața românilor să vorbești de altceva… Noi suntem un partid care stă pe propriile picioare, noi nu ne dăm propriul guvern jos. Când preiei metodele lui Dragnea și îți dai propriul guvern jos, să vii să ne acuzi pe noi că semănăm cu USL arată multă ipocrizie. Românii văd prin aceste declarații că colegii noștri au făcut o greșeală și încearcă să iasă bine. Eu în continuare spun că soluția pentru a ieși din această situație este simplă: nominalizarea unui nou ministru al Justiției. În continuare suntem pregătiți să stăm la masă, să discutăm, să mergem mai departe pentru că România are nevoie de o guvernare. Pe mine mă întristează să văd USR-ul lângă un partid extremist”.

De asemenea, premierul Cîțu a precizat că PNL își dorește în continuare coaliția existentă. „Eu cred că soluția pentru România astăzi este doar această coaliție: PNL, USR, UDMR. Nu există altă variantă, decât această coaliție”, a adăugat Florin Cîțu.

Premierul României a mai afirmat că nu a luat decizia de a-l demite pe ministrul Justiției „la nervi”, ci în urma unei analize. „În urma unei evaluări, în urma unei consultări cu liderii politici. Responsabilitatea este prea mare pentru a lua decizii la nervi, toate lucrurile se fac în urma unor analize. Până la urmă, luăm o astfel de decizie pentru a debloca actul de guvernare sau pentru a salva actul de guvernare. De fiecare dată am spus că voi lua o decizie pentru interesul guvernării. Din partea guvernului m-am asigurat că tot ceea ce ține de guvernare se face la timp”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul României a mai precizat că PNL nu se va asocia „niciodată” cu PSD și cu AUR.

De asemenea, Florin Cîțu vede cu ochi buni modul în care se desfășoară competiția internă pentru șefia PNL. „PNL este într-o competiție internă, cred că a fost o competiție foarte transparentă, care a putut fi urmărită de toată România. Doar într-o competiție putem să-i alegem pe cei mai buni, pe cei mai puternici și pe cei mai responsabili lideri”, a precizat premierul României.

img 1473

img 1469

img 1458

img 1457

img 1455