Premierul Cîțu, despre carantinarea Timișoarei: „Nu au fost respectate regulile și nu au fost nici sancționați cei care nu le respectă”

Primarul Timișoarei și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult, spune premierul Florin Cîțu despre vaccinarea în oraș: „Nu-mi explic cum s-a ajuns la această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat”. Prim-ministrul are o explicație și pentru numărul mare de îmbolnăviri.

„M-am uitat pe platformă și erau aproape 20.000 de locuri libere în Timișoara, deci nu se justifică cereri pentru vaccinuri în plus. Ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo. Nu-mi explic cum s-a ajuns la această situație, să ai 20.000 de locuri libere și totuși să ajungi să fii carantinat. Ori comunicarea nu este foarte bună… Ceva se întâmplă. Cred că și primarul Timișoarei, și președintele Consiliului Județean ar trebui să comunice mai mult și să explice românilor că sunt vaccinuri în Timișoara”, spune Florin Cîțu.

Premierul consideră că autoritățile nu i-au sancționat pe cei care au încălcat regulile de protecție sanitară.

leader board 728 x 90 px

„Din păcate s-a ajuns aici (la carantină – n.r.) pentru că nu au fost respectate regulile și cred că nu au fost nici sancționați cei care nu le respectă. E foarte important că de fiecare dată când cineva încalcă regulile să fie sancționat, dacă vrem să reducem rata infectărilor și să revenim la normal”, conchide premierul.

Zeci de persoane au protestat, duminică după-amiază, în Timișoara față de carantinarea orașului.

Municipiul Timişoara şi mai multe comune au intrat în carantină de astăzi, din cauza numărului mare de cazuri COVID-19.