PREMIERĂ. Proiectele primarului Boldea, respinse de Consiliul Local!

Prima ședință a Consiliului Local Lugoj, desfășurată joi, a fost una extrem de disputată, în care s-a reușit performanța ca două proiecte inițiate de primarul Francisc Boldea să nu treacă la vot.

O premieră a actualului mandat, în care aproape fiecare proiect (mai puțin cele care au avut nevoie de două treimi) au fost aprobate de majoritatea PSD – ALDE. În această ședință însă ALDE nu a mai votat alături de grupul celor de la PSD, astfel că două proiecte nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi validate.

Cel mai important dintre cele două a fost proiectul privind majorarea tarifelor la colectarea gunoiului de către operatorul de zonă, Retim, care solicita o mărire a prețului de la 6,99 lei la 8,72 lei. Consilierii locali ai PMP, USR, PNL și ALDE au votat împotriva majorării, în timp ce consilierii PSD au votat pentru, dar cum Constantin Savu a lipsit, iar viceprimarul Cristian Galescu se afla în conflict de interese, cu 8 voturi la 8 decizia a rămas pentru o altă ședință.

Un alt eșec al unui proiect de hotărâre, inițiat de primarul Francisc Boldea, a fost cel privind numirea unui nou membru în Consiliul de Administrație al societății „Meridian 22”. În urma desfășurării procedurii de selecție, realizate de Comitetul de selecție, nominalizare și remunerare, pentru ocuparea postului vacant de membru a fost propus Adrian-Ovidiu Batori, care a fost singurul candidat înscris la concursul de selecție. Însă la votul secret acesta a adunat doar trei acceptări, dintre cei 17 aleși locali prezenți la ședință.

Un alt proiect aflat pe ordinea de zi a Consiliului Local Lugoj a stârnit discuții, odată cu interpelarea consilierului ALDE, Ioan Haneş, care a considerat că suma de 300.000 de lei alocată pentru această lucrare este mult prea mare.

„Sunt 300.000 de lei, plus TVA, pentru o sablare şi o vopsire de două ori cu pensula. Nu știu cine stabilește aceste valori. Nu știu dacă la biroul tehnic aveți specialiști în sablare. Știți ce e sablarea? Curățarea cu jet de nisip sub presiune, o lucrare foarte ieftină. Iar vopsirea nu merge decât cu pensula, care se poate face în două ore. Sunt prea mulți bani”, a spus Ioan Haneş.

Viceprimarul Cristian Galescu, reprezentantul executivului, a oferit câteva explicații. „Sunt mai multe lucrări prinse în acești bani. Vor fi înlocuite elementele lipsă de la balustradă, barele balustradei ce sunt desprinse la un singur capăt, vor fi sudate şi vor fi îndreptate cele care sunt îndoite. De asemenea, va fi refăcut covorul asfaltic de pe calea de rulare, care este degradat”, a mai spus Galescu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/