Ca să vină în sprijinul părinților, care plătesc bani serioși pentru o bonă, Primăria Oravița a înființat o grupă cu program prelungit. Reacțiile sunt pozitive, astfel că locurile sunt ocupate aproape în totalitate.
Dacă până acum Oravița era un oraș în care părinții nu se puteau bucura de o grupă cu program prelungit, această problemă s-a rezolvat. Oficialii de la Primărie au avut inițiativă, au discutat cu cei din conducerea Inspectoratului Școlar Caraș-Severin și au reușit să transforme o grupă de program normal, într-una cu program prelungit. Evident, detaliile legate de amenajare mai trebuie puse la punct și adaptate nevoilor unor copii care vor petrece opt ore pe zi alături de educatoarele lor.
„Una dintre grupele cu Program Normal de la Grădinița PN 1, din zona Gării, a fost transformată în program prelungit, fiind obținută această autorizare în urma demersurilor domnului primar. Am suplimentat personalul, pentru că la Program Prelungit este nevoie de două educatoare, nu de una, iar Primăria a amenajat o încăpere cu sală de mese, cu tot. Meniul copiilor îl luăm de la cantina socială, unde mâncarea este foarte bine gătită, iar prețul este rezonabil. Desigur, dacă părinții doresc altă formulă, noi o putem găsi”, a declarat Daniel Grebeldinger, consultant în cadrul Primăriei Oravița. Oricum, în momentul de față, meniul se ridică la cel mult 7-8 lei pe zi, iar mâncarea este foarte gustoasă. Asta susține și educatoarea Liliana Roiban, care a declarat că preșcolarii încep deja să se acomodeze cu programul de lucru.
„Există solicitare mare pentru această grupă. 17 locuri sunt deja ocupate. Mai sunt libere câteva, însă părinții nu au auzit încă de Programul Prelungit. Pot să vă spun că mâncarea este foarte bună. Copiii primesc mic dejun, prânz și o gustare, la ora 17, atunci când pleacă acasă”, a spus Liliana Roiban. Și educatoarea trebuie să se obișnuiască cu același mod de lucru, pentru că Oravița nu a mai avut o astfel de grupă de ani de zile. În prezent, se mai lucrează la amenajarea sălii de mese și a toaletelor, astfel încât micuții de la program prelungit să învețe și să se joace în condiții cât mai bune. În ceea ce îi privește pe părinți, aceștia pot face o economie serioasă în bugetul familiei lor, pentru că sunt scutiți de plata unei bone, care îi costă lunar chiar și câte 500 de lei.
foarte frumos poate se fc una si in oras suntem destui parintii care vor felicitarii primarului pt ca sa tintu de promisiune
tinut scuze