Acțiuni ale poliției pentru prevenirea criminalității

În cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin organizează în fiecare zi câte o activitate ce vizează prevenirea unei infracțiuni aparte.

Astăzi ia startul ediția a VII-a a Săptămânii Prevenirii Criminalității, drept pentru care autoritățile județene organizează întâlniri în școli cu grupuri de elevi și profesori pentru a dezbate aspecte legate de delincvența juvenilă.

Tot astăzi, polițiștii prezenți în școli vor lansa și campania „Nu lăsa violența să te transforme într-un infractor”, derulată la nivel național și care dorește să informeze și să prevină transformarea copiilor cu probleme de comportament în infractori. „Se pune tot mai mult accentul pe campanii de prevenire care să contribuie la binele cetățeanului. Din fericire, faptele săvârșite la noi în județ de către minori sunt mărunte. Avem un județ liniștit și dorim să fie liniștit și în continuare”, declară insp. pr. Jurjica Adrian, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

leader board 728 x 90 px

Mâine acțiunile se continuă la nivelul județului, iar în vizor sunt tot minorii, de data aceasta din Centrul de Plasament „Speranța”, având ca tematică prevenirea victimizării minorilor instituționalizați. În celelalte școli din județ, prezenți la orelele de dirigenție, polițiștii vor discuta, împreună cu reprezentații Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului, prevenirea absenteismului școlar.