FOTO: Lacul Gozna, așa cum nu a mai fost văzut de mult

În urma solicitării adresate de către TMK, lacul Gozna va fi golit pentru o serie de lucrări la masca metalică a barajului. Dacă în urmă cu o săptămână malul lacului s-a adâncit cu doi metri, acum apa s-a retras deja de la capătul barajului.

Acțiunea de golire a lacului merge cu repeziciune. CEZ România anunța că la începutul lunii noiembrie lucrările de reparații la baraj ar trebui finalizate, astfel încât lacul să înceapă să se umple la loc. Tocmai din această cauză, nivelul apei scade văzând cu ochii, oferind o panoramă tot mai sinistră.

CITEȘTE ȘI   CEZ ROMÂNIA: „LACUL GOZNA VA FI GOLIT TREPTAT”

Dacă de obicei când apele lacului erau scăzute din cauza secetei sau a deversării în exces pentru a produce energie, imaginea lacului era una tristă, iar pontoanele rămâneau suspendate în aer, nici acum, când sunt cunoscute motivele pentru care lacul a ajuns să arate așa, imaginea nu este mai plăcută privirii. Și nu se va opri aici. Până la finele lui octombrie cărăşenii vor avea ocazia să vadă lacul de la Văliug așa cum nu l-au mai văzut niciodată, și probabil că nici nu îl vor mai vedea prea curând: aproape fără apă.

CITEȘTE ȘI   APELE ROMÂNE CONFIRMĂ GOLIREA LACULUI GOZNA!

Amintim că operațiunea de golire a lacului este una necesară pentru efectuarea unor lucrări la baraj, lucrări ce trebuiau demarate încă de acum doi ani. De asemenea, golirea lacului va ajuta la curățarea mâlului ce s-a depus de-a lungul timpului pe fundul lacului și unde se presupune că trăiește o specie de somni ce împiedică popularea apelor cu păstrăvi.

CITEȘTE ȘI   LACUL GOZNA VA FI GOLIT DE APĂ! SOMNII URIAŞI MĂNÂNCĂ TOŢI PĂSTRĂVII!