PREMIERĂ. PNL câștigă Lugojul! USR PLUS, surpriza alegerilor

Partidul Național Liberal a obținut la Lugoj peste 5.000 de voturi, cel mai bun scor înregistrat vreodată de această formațiune politică. Președintele PNL Lugoj, Claudiu Buciu, crede că scorul bun reprezintă urmările schimbărilor din interiorul filialei, după excluderea fostului președinte, Ioan Ambruș, dar și umilința la care au fost supuși lugojenii de PSD și primarul Francisc Boldea.

„Nimeni nu mai vrea politicieni corupți. Lugojenii au votat pentru justiție, nu pentru corupție și asta nu se va mai schimba vreodată în România. De data asta, au avut și pentru cine să voteze. Oferta opoziției a fost mult mai consistentă, se și vede din scorurile obținute. Pe plan local, PNL arată că a câștigat încrederea lugojenilor, prin reforma făcută în sânul filialei, iar scorul masiv anti PSD provine din umilința și din lipsa de respect cu care i-a tratat PSD pe lugojeni în toți acești ani de când administrează Lugojul. Atâtea lucrări eșuate nu pot fi trecute cu vederea. Umilința la care ne-a supus Francisc Boldea și PSD în ultimii ani a fost plătită acum de lugojeni. Să faci o secție de votare într-un SPA pe care l-ai inaugurat în urmă cu trei ani și este închis și astăzi este umilitor pentru cei care vin la vot”, a declarat Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj.

Cei de la USR PLUS s-au clasat pe locul al doilea, cu peste 4.600 de voturi. Liviu Brîndușoni, președintele USR Lugoj, a declarat că era de așteptat un astfel de rezultat, mai ales după munca depusă în această campanie.

„Rezultatul alegerilor arată clar că românii, lugojenii s-au săturat de risipa banului public, de faptele de corupție, își doresc un altfel de mod de a face politică. O politică a cetățeanului, la firul ierbii, cum spunem noi de la Alianța 2020 USR PLUS. Rezultatele obținute nu sunt surprinzătoare, pentru că am discutat foarte mult cu cetățenii în această perioadă, am circulat în toate cartierele Lugojului, am aflat care sunt problemele oamenilor și știam și intenția de vot. La Lugoj era de așteptat. Rezultatele obținute de PSD arată clar că cetățenii au sancționat modul de a face politică, de a face administrație”, a punctat președintele USR Lugoj.

La niciunul dintre sediile de campanie nu a fost mare sărbătoare, ținta celor două formațiuni politice fiind alegerile locale de anul viitor, când își doresc să schimbe conducerea orașului.

banner 970 x 250