Luca Mălăiescu, după prăbușirea PSD: „Dacă eram prim-ministrul României, îmi dădeam demisia!”

banner publicitar

Semnalele de acum un an, că PSD se va prăbuși în sondaje, au fost ignorate de conducerea social-democrată, însă vina nu este în totalitate a lui Liviu Dragnea. Primarul orașului Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, vicepreședinte PSD Caraș-Severin, este de părere că este nevoie urgentă de organizarea Congresului PSD pentru alegerea președintelui, întrucât Viorica Dăncilă nu este soluția viabilă pentru partid în aceste momente!

Acum un an, Luca Mălăiescu făcea declarații în presă că ar fi bine ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate, pentru că social-democrații se prăbușesc în sondaje și vor ajunge undeva la 28%, însă unii colegi din PSD Caraș-Severin și chiar de la nivel național l-au criticat, pentru că ar avea ceva personal cu Liviu Dragnea. Iată că edilul din Oțelu Roșu a avut dreptate. Din păcate, spune Mălăiescu:

„Din păcate, iată că la aceste alegeri am avut dreptate, mai mult decât, atât ne-am prăbușit nu la 28%, ci undeva la 23-24%. Cred că această vină nu o putem pune în spate doar președintelui Liviu Dragnea, ci a venit momentul să-i critic și eu pe acei colegi ai mei de acum un an, spunându-le că am avut dreptate. Din punctul meu de vedere, este o lecție a electoratului nu numai din România, ci la nivel european, pentru că același fenomen se întâmplă și în Europa și este un semnal de alarmă pentru toți factorii politici, că cetățenii au ajuns la un punct de nemulțumire și au înțeles că pot taxa prin vot pe oricine”.

La Oțelu Roșu, din numărul total de alegători prezenți la vot în 26 mai, 35% au votat cu PSD, 29% cu PNL și 8% cu Pro România.

Vicepreședintele PSD Caraș-Severin îndeamnă la unitate și consideră că în urma scorului obținut de PSD, Viorica Dăncilă ar fi trebuit să-și depună demisia.

„Trebuie urgent să ne adunăm, să fim uniți și cu certitudine foarte repede trebuie convocat un congres al partidului. Din punctul meu de vedere, chiar dacă nu este benefic partidului, dacă aș fi fost prim-ministrul României, mi-aș fi depus demisia, în urma votului din 26 mai. Și vreau să-l mai întreb pe președintele de la Botoșani, Marius Budă, pentru că i-am văzut reacția de ieri din presă, unde a fost dânsul și alții atunci când Gabriela Firea a încercat să ne explice tuturor că este mai bine ca Liviu Dragnea să facă un pas în spate?!”, a mai spune vicepreședintele PSD Caraș-Severin.