Premieră națională. Spitalul Județean Timișoara va avea un sistem prin care vor fi trimise radiografiile pacienților de la o unitate la alta

La Spitalul Județean Timișoara va fi implementat un sistem digital în premieră națională, datorită căruia pacienții nu vor mai fi nevoiți să repete investigațiile radiologice dacă merg în altă unitate și nici să le mai care după ei.

Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, a anunțat că sunt șanse ca până la sfârșitul lunii iulie în dotarea unității medicale să intre un sistem modern. Asta după ce a primit acordul conducerii Consiliului Județean Timiș de a finanța un proiect în premieră în România. Este vorba de un sistem digital care va permite transferul instantaneu al investigațiilor radiologice de la un spital la altul.

Am primit zilele acestea acordul de principiu din partea președintelui Consiliului Județean Timiș pentru finanțarea unui proiect în premieră în România, dedicat siguranței și confortului pacienților spitalului județean și ai celorlalte unități sanitare din județ. Concret, este vorba despre un sistem fizic și digital care va permite transferul instantaneu și securizat al investigațiilor radiologice ale pacienților indiferent de unitatea sanitară la care vor merge. Un astfel de sistem ar putea intra în dotarea Spitalului Județean Timișoara începând cu sfârșitul lunii iulie și ar putea conecta spitalele din Timișoara și apoi cele din Județul Timiș, în premieră națională. Astfel, pacienții care sunt investigați într-un spital și vor avea nevoie pe viitor de consult de specialitate în altă unitate sanitară, nu vor mai trebui nici să repete analizele nici să care după dânșii radiografii sau acte sau CD-uri cu investigații tip CT sau RMN. Medicul curant din unitățile partenere va putea accesa direct, securizat și instantaneu aceste investigații pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru pacient”, a explicat Raul Pătrașcu.

leader board 728 x 90 px

Directorul Spitalului Județean Timișoara a mai anunțat că, în acest an, vor începe lucrări importante în unitatea medicală și vor fi încheiate parteneriate internaționale.