Premieră națională în domeniul chirurgiei bifată la Spitalul Județean de Urgență Reșița!

explo 1000x200

O intervenție chirurgicală pe Secția Urologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița va rămâne în istoria medicală din România drept o premieră. Cu o aparatură de ultimă generație și o echipă complexă, folosind un sistem ultramodern, o tumoră malignă a fost îndepărtată de pe un rinichi fără ca acesta să fie afectat.

Spitalul Județean de Urgență din Reșița, prin Secția Urologie, a bifat astăzi o premieră națională: o intervenție în patologia oncologico-urologică, cu aparatură și metodă de ultimă generație, respectiv în sistem 3D4K (tumora malignă este îndepărtată de pe rinichi, fără ca acesta să fie afectat de intervenție).

Echipa medicală este alcătuită din medicul reșițean Gheorghe Beg, conf. univ. dr. Bogdan Petruț din Cluj-Napoca și 10 tineri medici rezidenți clujeni.

Intervenția în premieră prin metoda apărută în decembrie anul trecut a fost posibilă la Reșița prin implementarea unui proiect european, care a adus spitalului aparatură nouă, de calitate. Colaborarea pe parte de tehnică medicală cu firma Storz, de renume în lumea aparaturii specifice intervențiilor urologice, a făcut ca acest moment să fie fără cusur.

Cei 10 medici rezidenți sunt de la Universitatea de Medicină Cluj-Napoca, aceștia fiind îndrumați de dr. Beg printr-un contract de parteneriat care poate fi benefic pentru ambele părți.

„Momentul de azi înseamnă mult pentru spital, pentru Reșița, pentru noi toți, pentru că suntem oameni și tindem cu toții la o viață sănătoasă și la calitatea actului medical, atunci când avem nevoie. Pentru sănătate nimic nu e prea mult!”, spune Alina Stancovici, managerul spitalului reșițean.

banner 970 x 250