„Ce nenorociți sunteți! Nu mai veniți, vă luați banii și nu mai veniți, că numai nenorociri faceți!”

explo 1000x200

Piesă ieftină de teatru regizată de președintele Romeo Dunca și interpretată de vicepreședinții Marius Isac și Ovidiu Rădoi, respectiv administratorul public al județului, Tinu Vidaicu, în Palatul Administrativ!

Cei patru au dat mâna unii cu alții în fața camerelor de filmat după ce s-au răfuit pe banii publici zilele trecute și și-au aruncat vorbe grele. Atât de grele încât lui Romeo Dunca i s-a cerut de către partidul care l-a făcut președinte de județ să scape de Vidaicu. Zis și făcut, numai că șeful CJ a schimbat macazul în stilu-i deja caracteristic. Reacțiile în partid sunt dintre cele mai dure, dar Romeo Dunca și-a impus încă o dată voința dând cu pumnul în masă. Și asta pentru că Tinu Vidaicu e un om de bază în echipa care va dezvolta Caraș-Severinul așa cum visează președintele. Cei patru au pozat ieri ca între frați, însă ca între unii vitregi. Acum nu mai fură doar cei care au fost, de la PSD și PMP, fură și ai lor! Și își scot ochii unii altora, în public!

Scandalul a izbucnit în urma unei rectificări de buget care aparent nu avea mare importanță. În realitate însă a avut o miză atât de mare încât e pe punctul să dinamiteze acum filiala PNL Caraș-Severin. Întâmplător sau nu, mai degrabă nu, a transpirat informația că supărarea lui Tinu Vidaicu ar fi venit din faptul că vreo 30.000 de euro n-ar mai ajunge la o firmă timișoreană din anturajul său, firmă ce ar fi trebuit să promoveze festivalul de jazz de la Gărâna. În apărarea administratorului public există cei 30.000 de euro, dar nu pentru vreun festival, ci pentru o nouă etapă de Viteză în Coastă. Deci, cu totul altceva. Rămân însă afirmațiile nu doar dure, ci și foarte interesante, ale lui Vidaicu la adresa liberalilor din CJ, transmise prin intermediul vicepreședintelui Isac. Afirmații pe care, după teatrul de ieri din Palatul Administrativ, le-au ascultat și ziarișții lui Dunca. La rugămintea acestuia, de a reflecta cât mai aproape de adevăr tot ceea ce ține de instituția pe care o conduce, prezentăm pasajele cele mai importante:

„Băi, Mariuse, Mariuse, ce nenorociți sunteți voi mă! M-ai păcălit tu pe mine și chiar am zis bă… în sânge ne-ați făcut mă, în sânge ne-ați făcut, în sânge! Bine că n-am fost azi, că nu ieșeați de acolo, nu ieșeați de acolo niciunul întreg! (…) Să găsiți o soluție să se revină la bugetul ăla, dar să nu veniți cu «nu pot». Vă gândiți, stați unul cu altul, vă mângâiați puțin și găsiți o soluție, nu mai faceți contra și după aia vorbim, să vedem, să nu mai veniți, vă luați banii și nu mai veniți, că numai nenorociri faceți!”.

Numai nenorociri, domnule președinte?! „Zvonuri, povești că ne certăm, că suntem unii împotriva altora. Noi suntem împreună, mergem în aceeași formulă mai departe ca să rezolvăm problemele județului!”, garantează Romeo Dunca.

banner 970 x 250