PREMIERĂ MEDICALĂ: La Reșița s-au prelevat organe de la o pacientă aflată în moarte cerebrală!

La Spitalul Județean de Urgență au venit două echipe de medici din Cluj și București, care au prelevat richinii și, respectiv, ficatul unei femei în vârstă de 52 de ani.

La Reșița, s-a inaugurat cu succes în weekend Programul Național de Prelevare de Organe, Țesuturi și Celule de origine umană. Pacienta de 52 de ani se afla în moarte cerebrală, iar întreaga operațiune a durat cinci ore.

„A fost supravegheată și monitorizată cu menținerea funcțiilor vitale de către personalul secției Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Reșița, în special de către doamna dr. Rodica Măslin, medic specialist ATI, responsabil cu identificarea potențialilor donatori aflați în moarte cerebrală, diagnosticarea morții cerebrale și menținerea în condiții fiziologice a potențialilor donatori aflați în moarte cerebrală, diagnosticarea morții cerebrale și menținerea în condiții fiziologice a potențialilor donator, și domnul Daniel Căpriță, asistent medical principal, coordonator de transplant, până la sosirea echipelor medicale specializate în prelevarea de organe, a declarat Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență.

Echipele care au venit la Reșița pentru a preleva organele au fost din Cluj, pentru rinichi, dar și din București, pentru ficat. Pentru activitatea de transplant, spitalul a fost acreditat în 2013.

FOTO: novatv.ro

Comments

  1. Ion Soparla says:

    Blondina, interneaza-l si pe stanciu, poate reusesc sa i adauge oțâră materie cenusie, ca duce lipsa