Spectacol total în Cetatea Caransebeşului

A 11-a ediţie a Serbărilor Cetăţii a început cu parada cavalerilor şi a domniţelor de demult şi s-a încheiat cu frumoasa Antonia, una dintre cele mai în vogă artiste ale momentului.

Caransebeşenii au respirat şi anul acesta, timp de patru zile, aerul medieval. Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură „George Suru” au avut grijă ca oraşul să fie pregătit de sărbătoare, o sărbătoare cu iz medieval, la care au luat parte cavaleri, călăreţi, războinici, domniţe, personaje de basm şi artişti de top, dar nu au lipsit nici comercianţii care au încins grătarele şi ceanunele cu produse tradiţionale româneşti.

S-a cântat, s-a dansat, s-au dus lupte între cavaleri, dar s-a şi râs în hohote. Cel mai rapid caricaturist al lumii, Ştefan Popa Popa’s, şi membrii academiei sale au făcut portrete umoristice la minut pentru cei prezenţi în Parcul Teiuş. Caricaturistul născut la Caransebeş a prezentat în premieră portretele realizate în acest an președinților Rusiei și Chinei. „Astfel de saloane de grafică nu fac altceva decât să cultive cultură în rândul tinerilor, al poporului deja imbecilizat de televiziunile comerciale. Continuarea ignorării culturii și a valorilor naționale va duce cât de curând la un colaps naţional”, a declarat Popa’s.

Cortina peste ediţia de anul acesta a căzut abia după concertele susţinute de Antonia şi Alex Velea, care au adunat un număr record de spectatori în faţa scenei, în ciuda vremii ploioase. Nu a lipsit nici focul de artificii, unul foarte spectaculos, aşa cum caransebeşenii sunt obişnuiţi să tot vadă pe cerul de deasupra municipiului de pe Timiş şi Sebeş. „Această sărbătoare, indiferent de vremuri și de cine va fi primar, trebuie să treacă peste decenii.Tot ceea ce s-a întâmplat pe aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu merită toate eforturile pentru a rămâne în memoria noastră”, a concluzionat primarul Marcel Vela.