Premieră la Reșița – Caravana BookLand vinde prima păpușă Nadia

Păpușa Nadia de la standurile BookLand a fost achiziționată de o reșițeancă. Evenimentul a fost unul special, fiind prima păpușă din țară vândută în cadrul târgului BookLand.

Timp de aproape o săptămână caravana BookLand a fost instalată la Reșița, în incinta centrului comercial Victoria. Printre cărți de tot felul, de la beletristică la psihologie sau SF, BookLand a adus la Reșița și păpușa făcută după renumita gimnastă Nadia Comăneci. Nu a ajuns bine pe rafturile provizorii instalate că păpușa a și găsit un stăpân. Pentru prima dată Caravana BookLand vinde o astfel de păpușă.

Cum a fost primit acest târg de către reșițeni

Reșițenii sunt iubitori de cultură. Încă din prima zi, de la nouă dimineața, deși ploua afară, au venit mulți special pentru târgul de cărți. Nu ne așteptam, tocmai de aceea am avut o supriză foarte plăcută.”, a declarat Ionela Moraru (foto) unul dintre organizatorii BookLand.

Cei mai mulți care au fost interesați de un astfel de târg rămân cei de vârsta a treia, povestește Ionela Moraru, se pare că tinerii reșițeni au alte preocupări. Totuși o speranță rămâne noua generație, copiii care sunt încă pasionați și fascinați de lumea ce o descoperă în cărți.

Unii dintre vizitatori au venit cu lista de cărți pregătită de acasă special pentru acest târg, alții însă au descoperit întâmplător expoziția. „Nu știam despre acest târg. Eu am ajuns din întâmplare aici, cred că nu și-au făcut destulă publicitate. Dar sunt mereu binevenite astfel de acțiuni. Îmi place cum e organizat totul pe categorii, foarte ușor să găsești ceva interesant”, spune Radu Georgeta, o vizitatoare.

Am avut o campanie foarte amplă de informare asupra târgului. Am trimis și în poștă vouchere în valoare de 5 lei cu care omul putea să vină să obțină o reducere, însă nimeni nu a venit cu acel talon”, mai declară Ionela Moraru.

Cu toate acestea, BookLand la Reșița a avut un real succes, iar organizatorii spun că este aproape sigur faptul că Reșița va fi pe liste și pentru ediția de anul viitor. Așa că, cei care au ratat târgul de anul acesta, să nu uite de el la anul.