Băieții își antrenează pectoralii la sală

Instructorul Fitnesstudio, Sorin Pițigoi, explică astăzi ce grupe de mușchi preferă să lucreze băieții și cum ar trebui să o facă în mod corect, astfel încât munca lor să dea rezultate.

Spuneam în articolul trecut că din experiența mea, băieților le place să-și lucreze mai intens pectoralii. Un exercițiu binecunoscut tuturor este flotarea. Te așezi pe podea cu fața în jos, brațele depărtate de corp la un unghi de aproximativ 90 de grade. Cu cât apropiem brațele de corp, cu atât vei pune presiune mai mare pe triceps în detrimentul pieptului. În timp ce te ridici de la podea împingând cu brațele expiri, iar în timp ce cobori inspiri aer în piept. La fiecare repetare cobori cât mai aproape de podea, dar nu o atingi cu pieptul. Corpul stă cât mai întins și faci repetări în jur de 15. Dacă nu reușești 15 repetări din momentul epuizării, poți simplifica exercițiul coborând genunchii pe podea.

Pentru partea superioară a pieptului, așezi picioarele pe un scaun, iar truchiul pe coborarea în flotare va fi mai jos decât picioarele. Acest exercițiu îți va spori rezistența, iar pectoralii îți vor fi mai solicitați. Se pot face 4,5 serii de flotări normale și 4,5 serii flotări cu picioarele pe suport.

Și asa cum am oferit un exercițiu simplu femeilor pentru fesieri, acum pentru băieți un exercitiu simplu și eficient. În timp ce stai fie pe scaun sau în picioare, îndoi brațele la un unghi de 90 de grade şi pui palmele împreună în faţa pieptului. Împingi ambele mâini una împotriva celeilalte în timp ce ții pieptul contractat. Începi cu tensiune ușoară şi creşti tensiunea treptat. Păstrezi respiraţia normală, în timp ce execuți aceasta contracție.

Păstrezi izometria între 15 și 30 de secunde, după care pauză un minut. Faci 4 serii.
Poți modifica, de asemenea, unghiul mâinilor de la 90 de grade la un unghi de 45 de grade, mai sus sau mai jos în paralel.

Aceste exerciții se pot face acasă, dar pentru a lucra și mai intens pectoralii vă recomand să folosiți aparatura unei săli de fitness. În orice sala de fitness, băieți, veți găsi bănci de împins la piept cu bari olimpice și discurile aferente, aparate pentru pectorali sau gantere, pentru a vă mări sau defini musculatura pectorală, dar și a întregului corp.