Noapte albă, la Muzeul Banatului Montan

Sute de reșițeni s-au mobilizat în weekend, ca să ia parte la Noaptea Muzeelor. Aceștia s-au prezentat la acțiune înainte de ora 20 și au admirat ore în șir aparatele de proiecție expuse de membrii Asociației Cogito din Reșița.

Tinerii de la Cogito au fost ajutați să organizeze o astfel de acțiune de Casa de Cultură a Studenților din Reșița și sprijiniți de Muzeul Banatului Montan. Acțiunea a avut priză la public.

Publicul, format în special din tineri, a fost încântat de aparatele unice de proiecție expuse în cadrul muzeului. “Cum să vă explic, eu am lucrat cu proiectorul acesta. Facem filmul la sat și mereu trebuia să fiu atent să nu se rupă filmul. Pot să vă spun și diferența între aceste 2 proiectoare, la acesta lua foc filmul, iar celălalt se rupea. Câte vorbe de ocara mi-am auzit de la sateni”, a spus Ion Malta, cel care a avut ocazia să filmeze cu astfel de aparatură.

Și Marga Paraschiva a fost impresionată de ceea ce a văzut. “Este o initiațivă bună. Sper să se repete și anul viitor”, a spus tânăra pentru reporterii Express de Banat.