PREMIERĂ LA BOCȘA: S-a înființat Poliția Locală!

Autoritățile locale s-au săturat să primească amenzi din partea Gărzii de Mediu pentru depozitarea ilegală a gunoaielor, dar și să vadă că patrimoniul public este distrus peste noapte. Astfel că Primăria a decis să înființeze Poliția Locală.

Demersurile au început încă din primăvara acestui an, iar la începutul lunii decembrie noul șef al serviciului, Ionel Pantiș, a depus jurământul în fața executivului local. Acesta spune că mai sunt ceva pași de urmat până ca serviciul să devină funcțional sută la sută, întrucât cea mai dificilă parte va consta în recrutarea de personal.

,,Urmează formarea Comisiei de ordine și siguranță publică la nivelul orașului Bocșa, după care organizarea de concurs. Se vor scoate 16 posturi pe compartimentele stabilite prin regulamentul de funcționare adoptat în ședința Consiliului Local. Se are în vedere și faptul că fiind o structură nou înființată și cu un anume regim, selecția personalului va impune rigori din punctul de vedere al sănătății, componentei psihice, deci va fi o recrutare extrem de riguroasă, a spus Ionel Pantiș, care prin concurs a ocupat postul la cârma serviciului nou înființat.

Oficialii locali explică faptul că Bocșa avea nevoie de acest serviciu pentru că orașul este întins pe o suprafață mare, este zonă de tranzit între Reșița și Timișoara, dar dispune și de o diversitate ieșită din comun din toate punctele de vedere, astfel că toate acestea impun probleme de ordin local, pe care Poliția Locală le-ar gestiona foarte bine.

Un rol important îl va avea noul serviciu și la capitolul mediu, întrucât mulți dintre locuitori nu respectă regulile și depun în continuare resturile menajere la deponeul închis deja, motiv pentru care Primăria primește amenzi monstruoase din partea Gărzii de Mediu. Polițiștii locali vor mai urmări și modul în care șoferii parchează pe domeniul public, dacă este respectat regimul construcțiilor, dar vor asigura și liniștea și ordinea publică. Bineînțeles, vor aplica sancțiuni fără milă, dacă întâmpină nereguli sau se confruntă cu cazuri de sfidare a legii.

Comments

  1. vlad says:

    Frumos Domnul primar dar sa pazeasca si pe cei de la Garda de Mediu care sunt prezenti la Dvs cand vine tirul cu ajutoare din strainatate! Sunt vazuti cei de la garda de mediu (una mai grasa)cum transporta cu masina ajutoare de la fundatia DVS.

  2. Ppa says:

    Cine a desfintat Politia locala de la Bocsa nu este sanatos la cap sau bun de inchisoare. Sunt organe, institutii sa verifice care a fost scopul desfintarii atunci. Acum, s-a intrat in normalitate.