Premieră marca Biblioteca Județeană Timiș. Maraton de scriere la Bastionul Theresia din Timișoara

Eveniment inedit organizat de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”. Un maraton de scriere re(creativă) va avea loc marți, de la ora 12, la Secția de Arte „Deliu Petroiu” de la Bastionul Theresia din Timișoara. 

Maratonul de scriere re(creativă) va fi organizat ca la… șah. Astfel, un scriitor va trece de la o masă la alta, îndrumând participanții în vederea realizării unui text cu temă dată.

„Deschiderea va fi făcută de Tudor Crețu, scriitor, managerul Bibliotecii Județene Timiș. De asemenea, evenimentul va beneficia de participarea doamnei Ligia Jicman, șahistă și autoare a mai multor lucrări de specialitate. Prima ediție va include și câteva partide demonstrative de șah.”, au anunțat reprezentanții bibliotecii.

leader board 728 x 90 px

Participanții, elevi, provin de la mai multe licee din Timișoara: Liceul „William Shakespeare”, Colegiul Național „Ana Aslan”, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Economic „F.S. Nitti” din Timișoara, Liceul Teoretic „Jean-Louis Calderon”, Liceul de Arte Plastice, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” și Liceul Teoretic „Grigore Moisil”.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și are loc marți, 8 iunie, ora 12, la Secția de Arte „Deliu Petroiu” (Bastion Theresia, corp A).

„MaraTex” este al doilea eveniment inedit organizat de Biblioteca Județeană Timiș de la relaxarea restricțiilor impuse de pandemie. În luna mai, în Piața Sfântul Gheorghe din Timișoara s-a întors „Fila pandemiei”, eveniment în cadrul căruia medicii și pacienții vindecați de Covid-19 au citit fragmente din presa veche despre alte pandemii.