Călin Dobra îl atacă pe primarul Lugojului: „Este mereu plecat din țară. Nimic nu se mișcă în primărie fără acordul lui”. Replica lui Claudiu Buciu

Președintele PSD Lugoj, consilierul județean Călin Dobra îl critică pe primarul în funcție al Lugojului pentru că este mai mereu plecat din țară și, astfel, nu își poate da acordul pentru lucrurile din primărie care așteaptă rezolvare.

„Lugojul mai funcționează doar din inerție… primarul este veșnic plecat peste hotare, în interes personal. Lugojenii mai au de așteptat până să se întâmple ceva în oraș, și nu pentru că n-ar fi bani sau pentru că angajații primăriei nu vor să facă nimic, cum în repetate rânduri a afirmat primarul Buciu, ci pentru că acesta este mereu plecat din țară. Nimic nu se mișcă în primărie fără acordul lui. Însă, cum și-ar putea da acordul, dacă lipsește zi de zi din primărie?”, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Social-democratul spune că în ultimele luni, Claudiu Buciu a călătorit de mai multe ori în Germania, la revenirea în țară a stat în carantină, iar acum ar fi din nou plecat.

leader board 728 x 90 px

„Nu că i-ar duce cineva dorul, dar sunt și lugojeni care vor să facă ceva pentru oraș și nimeni din primărie nu semnează. Vrea să controleze tot și să dicteze tot! Asta se întâmplă atunci când repede uiți de responsabilitatea pe care o ai față de majoritatea alegătorilor care ți-au oferit încrederea la vot!”, a mai spus Dobra.

Claudiu Buciu: „E normal să am și eu concediu, să îmi văd familia pe banii mei”

Primarul Lugojului respinge acuzațiile lui Călin Dobra și spune că își vizitează familia, care locuiește în Germania, în weekend, pe banii lui.

„Este de notorietate că am familia în Germania. Vineri la ora 14 am avion de la Timișoara la Munchen și duminică la ora 11 înapoi. Asta fac în fiecare weekend, pe banii mei. Într-adevăr, acum sunt în concediu, după 6-7 luni de mandat și sunt cu copiii la mare. Cred că am și eu dreptul să merg în concediu. Eu nu sunt sub contract, mandatele de primar nu sunt cu lucru de 8 ore pe zi. Dacă întrebați la Primăria Lugoj, portarul știe la ce oră ajung, la 6-7 dimineața și plec seara la ora 8. Sunt unele weekenduri când nu pot merge la copii. Dacă poate face dovada că în afara acestui program. (…) E normal să am și eu concediu, să îmi văd familia pe banii mei.”, a declarat Claudiu Buciu.

Pe de altă parte, Claudiu Buciu, îi adresează, la rându-i, o întrebare fostului președinte al CJ Timiș.

„Dânsul a stat 4 ani la Consiliul Județean Timiș și nu am văzut nimic notabil. Iar Boldea nu a făcut decât să își plătească lăutarii la chefuri… Curtea de Conturi i-a obligat să restituie toți banii. A înglodat orașul în datorii. Pentru mine, Dobra nu înseamnă nimic. Eu sunt trecut prin prea multe și prin politică, și prin administrație, ca să fiu sensibil la ce zice domnul Dobra. Am și eu o întrebare: cine i-a făcut piscina de acasă și dacă e adevărat că le-a făcut cu utilaje și muncitori de la Meridian 22, societatea Consiliului Local Lugoj?”, a declarat Claudiu Buciu.