Timișenii, invitați să voteze proiectele validate spre a fi finanțate din bugetul participativ

Doar 16 dintre cele 69 de proiecte depuse în cadrul bugetului participativ inițiat de Consiliul Județean Timiș au fost validate. Timișenii le pot vota până în 21 iunie, urmând ca în 22 iunie să fie anunțate ideile câștigătoare. 

Proiectele validate sunt variate. „Acest proiect de validare a fost mai greu decât anticipam pentru că cetățenii nu cunosc foarte bine competențele CJT, dar ne-am dat toată silința pentru a gândi parteneriatele viitoare care vor duce la implementarea cu succes a proiectelor care vor fi selectate de cetățeni prin procesul de votare. Majoritatea proiectelor validate depășesc 200 de mii de lei. Câteva dintre ele: o pistă de biciclete de la Timișoara către Giarmata sau Orășelul siguranței de la Lugoj, o platformă de educație a tineretului folosind tehnologiile inteligente, un  centru mobil pentru educație și cultură, un adăpost de câini aș putea să mai menționez.”, a declarat Marian Vasile, administratorul public al județului Timiș.

Proiectele eligibile pot putea fi votate de timișeni până în 21 iunie, pe site-ul bugetareparticipativa.cjtimis.ro. Câștigătorii vor fi anunțați o zi mai târziu. Bugetul participativ pus la bătaie de CJ Timiș anul acesta este de 1 milion de lei. Sumele vor fi suplimentate anul viitor, intenționează reprezentanții administrației județene.