Premieră în România la Spitalul Judeţean din Timişoara! O nouă aplicaţie pentru analizarea radiografiilor pulmonare mai rapid

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

O nouă premieră în România este marcată la Spitalul Judeţean din Timişoara. Vorbim despre aplicaţia XVision care analizează radiografiile pulmonare folosind inteligenţa artificială.

Startup-ul Med Tech X Vision introduce această platformă medicală, prima de acest gen din România, prin care medicii pot să interpreteze până la 200 de radiografii pulmonare pe zi, mai multe cu 20% decât până acum.

„Această aplicaţie pe care am introdus-o în premieră face parte din viziunea mea de a utiliza medicina viitorului în cadrul Spitalului Judeţean pentru a oferi cele mai bune îngrijiri pacienţilor. Pe scurt, această aplicaţie foloseşte inteligenţa artificială pentru a analiza radiografiile pacienţilor, iar softul învaţă din fiecare radiografie analizată, astfel încât, cu cât mai multe radiografii analizează, cu atât mai mare va fi eficienţa diagnosticului şi viteza cu care îl va pune va fi mai mare”, a declarat Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţan din Timişoara.

1000x100 (5)

În prezent, pentru fiecare radiografie softul înroşeşte zonele cu probleme identificate şi ajută medicul să se focuseze pe acele zone şi să pună un diagnostic. „Astfel, atât acum, cât şi pe viitor, această aplicaţie ajută şi va ajuta medicii să pună diagnosticul corect şi deci să crească volumul de muncă”, a completat Raul Pătraşcu.

Pentru pacienţi asta înseamnă un timp mult mai scurt petrecut până la aflarea diagnosticului şi începerea unui tratament adecvat. „Folosim tehnologia viitorului pentru a îmbunătăţi îngrijirile acordate pacienţilor atât timp cât sunt în Spitalul Judeţean”, a concluzionat managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.