PREMIERĂ. 1,5 milioane de lei pentru proiectele culturale online

În contextul creat de epidemia cu noul coronavirus, orașul culturii încearcă să găsească metode pentru a satisface nevoia publicului țintă de spectacole culturale de calitate. Cum mediul online este cel mai facil acum, Consiliul Județean Timiș s-a gândit să stimuleze artiștii și, prin programul OcroTim, să reînvie atmosfera și economia mediului social-cultural al orașului.

Programul OcroTim se adresează unui număr de șapte ramuri importante, printre care și cultura, care urmează să se pună din nou în mișcare după perioada de colaps generată de răspândirea virusului. Artiștii au cerut la rândul lor o reglementare din partea autorităților cu privire la desfășurarea sigură a activității lor. Primele proiecte care se vor putea depune vor fi cele online, după votul din plenul Consiliului Județean. În momentul în care situația se va remedia, va exista posibilitatea de a veni cu sugestii pentru acțiunile culturale clasice.

„După cum știți, domeniul culturii a fost greu încercat în perioada pandemiei. Artiștii trebuie sprijiniți să treacă peste perioada dificilă în care ne aflăm. Împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție pentru a susține cultura. Facem acest lucru în cadrul programului OcroTim, iar astăzi venim cu prima măsură concretă, prin care îi sprijinim, în mod special, pe artiștii independenți. Alocăm 1,5 milioane lei, prin Agenda Culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv în online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. E o premieră, iar măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie «adaptare». Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă avem mulți timișeni creativi care cu siguranță vor putea creiona proiecte interesante”, transmite Călin Dobra, președintele CJ Timiș.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

În total, Agenda Culturală 2020 a CJ Timiș dispune de 4,4 milioane lei.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/