Nicolae Robu: „Cum să pretinzi să fie cadru medical cel care apropie termometrul de fruntea ta?!”

Controversatul subiect dacă o persoană specializată ar trebui să ia temperatura oamenilor la intrarea în supermarketuri a stârnit reacţii şi din partea primarului Timişoarei, Nicolae Robu. Acesta a dat o declaraţie spumoasă, specifică, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul este de părere că nu îţi trebuie studii ca să îndrepţi un termometru către cineva.

„Nu credeţi toate bazaconiile care se spun. Aceste termometre nu ne fac nimic rău. Ele sunt omologate. Cum să pretinzi să fie cadru medical cel ce apropie un dispozitiv de fruntea ta?! Chiar şi eu stau în faţa lor şi îmi spun ce temperatură am. Nu se întâmplă nimic negativ. E un timp atât de scurt în care se produce măsurătoarea şi nu trebuie să fie cadru medical cel ce face aşa ceva. Oare mamele noastre, soţiile sau noi când luăm temperatura copiilor avem vreo pregătire medicală pentru aşa ceva? Ne punem termometrul sub braţ. Încă acolo e mai delicat deoarece trebuie să ştii cum să îl pui. Ce studii trebuie să aibă cineva să apropie câteva secunde şi să citească indicaţia?”, se întreabă edilul.

Primarul Timişoarei a mai subliniat că dacă cineva este găsit cu temperatură, nimeni nu îl califică fiind bolnav de coronavirus şi singurul demers pe care trebuie să îl facă este să ia legătura cu medicul de familie.