Pregătiri timide pentru marșul de mâine. „Să încetăm să ne mai fie frică!”

Acesta a fost mesajul celor puțin peste zece protestatari care s-au adunat aseară la Reșița, în centru. 

Chiar și în acest context însă, cei care au avut curaj să ia atitudine civică au explicat că toate au un început și că speră ca mâine seară, la ora 20.00, atunci când se va organiza un marș Colectiv în toată țara, numărul oamenilor interesați să participe la Reșița să fie mult mai mare. Deja pe site-urile de socializare s-a creat un eveniment în acest sens, iar numărul celor care au anunțat că participă se apropie de 1.000.

Proteste 102

„Protestăm împotriva a ceea ce se petrece în ţara asta. Protestăm împotriva clasei politice. Nu că vreau să vină PNL-ul sau UNPR-ul. Nu! Trebuie schimbat şi trebuie să acţionăm noi, tinerii. Dacă nu facem ceva, nimic nu se va întâmpla. Noi n-am făcut nimic, dar plecăm din ţară! N-am făcut, până acum, absolut nimic sau, din punctul meu de vedere, foarte slab… Nu ne-am mişcat, tinerii, nu ne-am unit forţele. Eu nu cred în atitudinea aia că suntem prea mici ca să schimbăm ceva. E fals! Dacă se vrea cu adevărat, se poate schimba. Noi nu avem o clasă politică adevărată. Ce politică e asta?! Cei care au încercat dintre tineri să facă politică, au intrat în acelaşi sistem corupt. Au intrat „băieţii” care trebuiau să se bage! Nu e suficient că a demisionat Guvernul! Sper că protestele vor lua amploare şi cei care conduc destinele ţării să-şi dea seama că lumea nu e chiar aşa de adormită cum au crezut ei… Şi cred în continuare. În Reşiţa, atitudine nu prea există, pentru că Reşiţa este un oraş de pupin…rişti, de obedienţi sau de fricoşi. Cred că este şi acea teamă de dinainte de ’90, din perioada comuniştilor. Acea frică ne-a urmărit şi până în momentul de faţă. Mulţi zic «lasă că-i bine şi aşa rău, nu te lua cu şefu, că te dă afară». Ar trebui să încetăm să mai fim umili şi să luptăm pentru drepturile noastre şi să nu ne fie teamă. Eu cred că din cauza fricii noi nu evoluăm”, a spus Ovidiu Anca, unul dintre puținii protestatari de aseară. Acesta a purtat un tricolor pe umăr și a reușit să mai mobilizeze câțiva prieteni, care să îl însoțească în centru, aseară, la ora 19.30.

Cu două ore și jumătate mai devreme, un alt grup de tineri, puțin mai mulți de această dată, s-au adunat în aceeași locație să pună la punct detaliile Marșului Colectiv de mâine seară.

Comments

 1. Gigi says:

  Parca era revolutia poporului dar vad numai politicieni si boschetari platiti sa stea cu ei, tara pul*i! Fain cum va faceti voi dreptate in strada tinerior, dati pe unii jos si puneti alti fomisti in conducere.

 2. Ionut says:

  Domnul Gigi, vorbiti cam piperat pentru o persoana care le zice celorlalti “tinerilor”.

  Stim ca supararea este mare la PSD, dar inca nu ati inteles nimic. Asa cum pare ca nu intelege nici PNL-ul. Lumea s-a schimbat si-i va matura la groapa de gunoi ai istoriei pe impostori si hoti. Demisia inculpatului Dragnea din Parlament. Demisia celor cercetati de DNA. Demisia de onoare Vasile Blaga, pentru ca nu poti face politica cand ginerele tau este acuzat de coruptie.

 3. Ionut says:

  Protestul de vineri trebuie sa fie impotriva tuturor impostorilor si coruptilor din judetul acesta. A celor care ocupa functii doar pe baza de nepotism. Exemple: Suprefectul Purec, Darian Ciobanu(secretarul judetului), cei doi Bitea (directori la Consiliul Judetean), Catalin Hogea (director la Directia pentru Tineret si Sport), directorul Andritoi de la Patrimoniu, Carla Constantin de la Biblioteca Judeteana, copiii, sotii si sotiile din Universitatea “Eftimie Murgu”, directorii de scoli numiti politic, inspectorul Grindeanu care acum trebuia sa fie pensionar, deputatii si senatorii CS care nu fac nimic pentru judet, etc… (completati dumneavoastra lista)

 4. Podsekalnikov says:

  Tovarase Gigi, dumneata nu pricepi bre esenta lucrurilor. Nu e vorba de vreun partid anume, lumea(tinerii) s-a saturat de TOOOAAATAAA CLAAAAASAAAAA POOOLIITIICA. Ce dracu e asa greu de inteles? Ce mi-e psd,pnl sau altii? Acelasi rahat colorat diferit.

 5. Podsekalnikov says:

  Bravo celor cativa participanti la protest. Bravo lor. Restul au stat in casa la caldurica.

 6. resitean says:

  In completarea listei lui Ionut:toate pilele angajate la Aqua in frunte cu Balan!

 7. ova says:

  Daca nu ne miscam nici maine astia vor intelege ca ne-a placut faptul ca suntem codasii tarii.Toti cei care au fost pana acum psd, pd, pdl, pnl, udmr-jos cu ei.Chiar daca nu toti au luat(furat) sunt vinovati si restul ca au asistat la jecmanirea nationala.Ca si colegi sunt COMPLICI, nu au luat pozitie, nu au ce cauta pe mai departe in conducere.Sa se teama ca si nebunii se tem.

 8. alt Ov... says:

  de unde a aparaut si Anca asta? de la Alc. Anm.?

 9. R.I.P. colectiv says:

  Dl. Alt Ov daca nu iti convine ce a declarat Anca Ovidiu poti veni cu contra argumente dar sa jignesti un om care doar si-a spus parerea da dovada ca esti un tâmpit care ori se complace in situația in care traim in momentul de fata ori esti un psd-ist cu morcovul la cur , cert e un lucru sigur esti un tâmpit.

 10. Podsekalnikov says:

  alt Ov, faptul ca scrii prescurtat nu te face misterios si interesant ci doar puturos. Ovidiu Anca ,,asta” nu conteaza de unde a aparut, important e ca fost acolo unde trebuia sa fii si tu si eu si muuuult mai multi resiteni.

 11. Adam says:

  In comlectarea listei lui Ionut: TUNEA de la Centrul de creatie, DUMITRU TEICU de la Muzeul Banatului din Resita, ANA VASILE de la Centrul de plasament!

 12. Cristi says:

  Lumea sunt sigur ca va iesi sa protesteze daca de exemplu va reveni la Cons Jud. Sorin Frunzavierge, acolo… toti abia il asteapta!

 13. limbi exprese says:

  Vom protesta si impotriva bisnitarilor din presa aservita care scriu pe maruntis si la comanda. Faceti si voi parte din sistemul corupt care macina tara si judetul.

 14. teo says:

  In comlectarea listei lui Ionut si pe ideia lui limbi exprese:
  Laura Zgaverdia de la Radio Resita care ii dadea nainte in prima seara de protest ca la Bucuresti se da bani la demonstranti ca sa strige jos cutare. Asa zicea si minerii, ca golanii e drogati si e platiti de agenturili straine! Laura-gaura care e pe o laba cu Primaria si cu primarul Sterpelescu, amicul lui Ponta.
  Oana Bejenaru care manipuleaza si aici si la VestTV, televiziunea primarului Sterpelescu
  Dani Stanciu, manelist si satanist
  Vali Popoviciu lingau de servici la toti primarii si toti presedintii de consilii si partide plus mare sugator de… pe bune
  Marius Balean care e cica redactor sef la VestTV, goarna comunista a primarului
  Plus toata lumea de la Banat, Jurnal si Argument, talibanii media ai lu Frunzaverde
  Huo

 15. citizen says:

  Protestul acesta trebuie sa fie impotriva tuturor impostorilor si coruptilor din judetul acesta. A celor care ocupa functii doar pe baza de nepotism. Exemple: Suprefectul Purec, Darian Ciobanu(secretarul judetului), cei doi Bitea (directori la Consiliul Judetean), Catalin Hogea (director la Directia pentru Tineret si Sport), directorul Andritoi de la Patrimoniu, Carla Constantin de la Biblioteca Judeteana, Laura Gaura Zgaverdiea care e pe o laba cu Primaria si cu primarul Sterpelescu, amicul lui Ponta, ii dadea nainte in prima seara de protest ca la Bucuresti se da bani la demonstranti ca sa strige jos cutare. Asa zicea si minerii, ca golanii e drogati si e platiti de agenturili straine! Oana Bejenaru care manipuleaza si aici si la VestTV, televiziunea primarului Sterpelescu, Dani Stanciu, manelist si satanist, Vali Popoviciu lingau de servici la toti primarii si toti presedintii de consilii si partide plus mare sugator de… pe bune
  Marius Balean care e cica redactor sef la VestTV, goarna comunista a primarului, Plus toata lumea de la Banat, Jurnal si Argument, talibanii media ai lu Frunzaverde, copiii, sotii si sotiile din Universitatea “Eftimie Murgu”, directorii de scoli numiti politic, inspectorul Grindeanu care acum trebuia sa fie pensionar, deputatii si senatorii CS care nu fac nimic pentru judet, etc… (completati dumneavoastra lista)

 16. XXL says:

  DE CINE PLM LE E FRICA !!! SA II IAU IN PULA TOTI POLITICIENI SA LE DAU MUIE .