EXCLUSIV. Dovezile jecmănirii afaceristului Puiu Cenda, la coșul de gunoi! Le-a aruncat cu mâna lui!

Instalatorul de care mediatoarea escroacă Anica Gabriela Ghinea s-a folosit pentru a-l ruina pe omul de afaceri reșițean Puiu Cenda le-a povestit procurorilor cu lux de amănunt cum au decurs șmenurile!

Viorel Pruiu le-a povestit organelor de cercetare penală că îl cunoaște pe Puiu Cenda de aproximativ 20 de ani și că din mai 2014 lucrează ca instalator la societatea acestuia. Astfel a ajuns să o cunoască și pe Anica Ghinea, despre care credea că este jurista firmei. Instalatorul a relatat că, în 9 octombrie 2014, a fost chemat în biroul lui Cenda, unde a aflat că în ziua următoare trebuie să meargă cu Anica Ghinea la un notar să semneze unele acte. A întrebat despre ce acte e vorba, dar Cenda i-a spus că Anica Ghinea e avocată și că îi va explica ea. Ajunși la notarul Florica Dobre, Ghinea i-a spus că trebuie să semneze niște acte pentru intabularea terenurilor pe care se află brutăria și patiseria firmei SC Puiu Cenda Prod SRL, iar după ce se intabulează terenurile se vor vinde, fără a-i spune însă că are împuternicire prin care poate vinde acele terenuri.

„După ce mi-a citit cele consemnate, o doamnă angajată a biroului notarial m-a pus să completez anumite acte cu datele mele personale, spunându-mi că se vor vinde brutăria și patiseria firmei, însă doamna respectivă nu mi-a adus la cunoștință că eu voi semna un contract de vânzare-cumpărare prin care vând brutăria și patiseria în acel moment doamnei Gabriela Ghinea. Am intrat în biroul doamnei notar Dobre care m-a întrebat dacă știu ce semnez, iar eu i-am răspuns că știu, întrucât mi-a spus doamna Ghinea, motiv pentru care doamna notar nu mi-a mai citit și nici nu mi-a adus la cunoștință despre ce semnez, eu fiind de bună credință, având încredere în doamna Ghinea, fără a cunoaște valoarea reală a celor semnate. După ce am semnat în fața notarului, am primit de la altă doamnă din cadrul biroului notarial niște acte pe care mi-au spus că trebuie să le duc la firmă la domnul Puiu Cenda. La ieșirea din incinta biroului notarial doamna Ghinea mi-a spus să-i dau ei respectivele documente, întrucât le va duce ea la firmă, iar eu cu această ocazie am observat că pe una dintre hârtii este menționat cuvântul «VÂNZARE», iar doamna Ghinea mi-a spus să fiu liniștit și vom vorbi când ne întâlnim la firmă”, a povestit instalatorul.

Neliniștit din cauza celor sesizate la ieșirea din biroul notarial, instalatorul susține că a sunat un notar pe care îl cunoștea, acesta spunându-i că a „belit-o” după ce a aflat ce s-a petrecut de fapt în biroul notarului Dobre. Sfătuit să-i ceară notăriței copii xerox, Pruiu a aflat ce semnase de fapt: un contract de vânzare-cumpărare din care reiese că el, în calitate de împuternicit al firmei lui Cenda, i-a vândut Anicăi Ghinea brutăria și patiseria cu suma de 70.000 de euro. Omul nu a văzut banii respectivi niciodată! Dar și un alt act, o hotărâre a firmei prin care el e împuternicit de Puiu Cenda să semneze toate actele notariale: antecontract, contract de vânzare și orice alt act necesar! Câteva zile mai târziu, Ghinea i-a dat lui Pruiu două copii xerox ale unor documente reprezentând împuternicirea sa de către Cenda, dar și o decizie a firmei din care rezultă că Cenda a primit echivalentul a 70.000 de euro.

Povestea lui Pruiu a fost crezută și acceptată a fi reală doar în parte de către procurori, care au dispus examinarea lui cu detectorul de minciuni. Oamenii legii sunt convinși că el a știut în permanență ceea ce semnează și că, de fapt, se pune la cale jupuirea afaceristului. Interesant este și un alt aspect. Notarul Florica Dobre, care a autentificat vânzarea brutăriei, patiseriei și terenului aferent, a fost audiată recent la DNA – structura centrală, într-un dosar de corupție privind alte șmenuri imobiliare, în care au fost arestați judecătorul Nicușor Maldea și lichidatorul Ion Tudor.

„La sfârșitul lunii octombrie 2014, m-am dus la biroul lui Puiu Cenda și i-am dat copii după documentele primite de la notar pe care acesta le-a aruncat la coșul de gunoi, afirmând că și eu sunt unul dintre ăia invidioși că îi merge lui bine împreună cu Gabi. Am fost sunat la sfârșitul lunii februarie 2015 de către Puiu Cenda, ocazie cu care m-a întrebat cum am ajuns proprietarul brutăriei sale, iar eu i-am răspuns că nu sunt proprietarul brutăriei, reamintindu-i că i-am înmânat cu câteva luni în urmă copii după actele de vânzare pe care le-a aruncat la coșul de gunoi, spunându-mi că a fost un bou că a ascultat de femei”, Viorel Pruiu, instalator SC PUIU CENDA PROD SRL

Comments

  1. […] Instalatorul de care mediatoarea escroacă Anica Gabriela Ghinea s-a folosit pentru a-l ruina pe omul de afaceri reșițean Puiu Cenda a povestit procurorilor cu lux de amănunt cum au decurs șmenurile! Viorel Pruiu le-a povestit organelor de cercetare penală că îl cunoaște pe Puiu Cenda de aproximativ 20 de ani și că din mai 2014 lucrează ca și instalator la societatea acestuia. Astfel a ajuns să o cunoască și pe Anica Ghinea, despre care credea că este jurista firmei. Instalatorul a relatat că, în 9 octombrie 2014, a fost chemat în biroul lui Cenda, unde a aflat că în ziua următoare …mai multe stiri […]

  2. […] Viorel Pruiu le-a povestit organelor de cercetare penală că îl cunoaște pe Puiu Cenda de aproximativ 20 de ani și că din mai 2014 lucrează ca și instalator la societatea acestuia. Astfel a ajuns să o cunoască și pe Anica Ghinea, despre care credea că este jurista firmei. Instalatorul a relatat că, în 9 octombrie 2014, a fost chemat în biroul lui Cenda, unde a aflat că în ziua următoare Sursă știre […]

  3. Ionut says:

    Ce ziceati ieri de presa aservita politic? Voi vedeti manifestatiile din tara? Pai de Puiu Cenda ne arde noua acum? Sau de centrul de recuperare si de problemele in colectarea gunoiului? Sunteti asa de mici, incat nu intelegeti nimic din ce se intampla. VETI DISPARE ODATA CU POLITICIENII. Pacat ca sunteti oameni tineri si ganditi asa.