Pregătiri și pentru un scenariu negru în Timiș! Se caută firme de pompe funebre!

Primăriile din județul Timiș trebuie să identifice firme de pompe funebre, dar și hale frigorifice astfel încât, în cazul unor decese multiple, victimele COVID-19 să fie înmormântate în condiții decente. Este o măsură luată preventiv, atrag atenția autoritățile.

Decizia a fost luată în baza unui document care a fost trimis administrațiilor locale din județ. Asta nu înseamnă că trebuie să ne așteptăm deja la un număr mare de decese. Actul a fost emis în urmă cu mai multe zile în cadrul unui Plan Alb, astfel încât județul să nu fie luat prin surprindere în cazul unui scenariu negru.

„Este o adresă trimisă către primării în baza unui Plan Alb de Sănătate întocmit de o comisie medicală, formată din manageri de la spitalele din județul Timiș, avizată de Direcția de Sănătate Publică și care a fost realizată în baza unui scenariu negru. În același timp dacă suntem cu toții conștienți și înțelegem măsurile impuse de autorități avem șansa să depășim și să câștigăm această luptă cu virusul în condiții mult mai simple.”, a declarat, pentru Express de Banat, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

De asemenea, înmormântarea victimelor COVID-19 are la bază alte proceduri pentru că totul trebuie planificat în condiții de maximă siguranță. Asta pentru că, spun specialiștii, virusul poate fi prezent pe suprafața organismului chiar și până la șapte zile. Este un subiect delicat, spun autoritățile, dar trebuia luat în calcul. În județ există câteva astfel de firme care se ocupă de înmormântarea cazurilor COVID-19.

Sursa foto: pinterest.com

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/